Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danai gali nužudyti dar vieną žirafą, kurios vardas – irgi Marius

Visoms žirafos, kurių vardai – Marius, geriau būtų nedelsiant dingti iš Danijos. „Jyllands“ zoologijos sodas Danijoje paskelbė, kad jie tikriausiai atsikratys turima žirafa Mariumi, kad būtų atlaisvinta vieta naujai patelei, rašo „The Guardian“.
Kopenhagos zoologijos sodo žirafa Marius
Kopenhagos zoologijos sodo žirafa Marius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokia žinia pasirodė praėjus vos keletui dienų po to, kai visame pasaulyje kritikos susilaukė Kopenhagos zoologijos sodo sprendimas nušauti jauną sveiką žirafą Marių ir sumaitinti kūną liūtams, kadangi gyvūnas – kraujomaišos rezultatas.

Atrodo, kad panašaus likimo gali sulaukti ir Videbeko miesto zoologijos sode gyvenantis kitas Marius. „Jyllands“ sodas turi du žirafų patinus. Neseniai buvo patvirtintas šio sodo dalyvavimas Europos veisimosi programoje. Tai reiškia, kad jeigu „Jyllands“ pavyks gauti patelę, 7-erių metų Mariumi bus atsikratyta.

Kaip ir jau liūdno likimo susilaukęs Marius iš Kopenhagos, Videbeke gyvenantis gyvūnas laikomas netinku poravimuisi. Anot zoologijos sodo atstovų, labai tikėtina, kad jį paprasčiausiai tektų užmigdyti, nes būtų sunku jam surasti naujus namus

Kaip ir jau liūdno likimo susilaukęs Marius iš Kopenhagos, Videbeke gyvenantis gyvūnas laikomas netinku poravimuisi. Anot zoologijos sodo atstovų, labai tikėtina, kad jį paprasčiausiai tektų užmigdyti, nes būtų sunku jam surasti naujus namus.

Prižiūrėtoja Janni Løjtved Poulsen „The Guardian“ sakė, kad dar neaišku, kada parkas gautų patelę. Bet jai atsiradus sprendimą dėl Mariaus priimtų veisimo programos koordinatorius.

„Jeigu mums pasakytų, kad reikėtų užmigdyti Marių, mes, žinoma, taip ir padarytumėme“, – sakė ji.

Moteris tvirtino, kad sodo vadovų visiškai neveikia pasaulinė reakcija į Kopenhagos zoologijos sodo sprendimą nušauti savo žirafą. Prieš įvykdant jam egzekuciją peticiją dėl gyvūno išgelbėjimo pasirašė daugiau nei 27 tūkst. žmonių. Po to, kai Mariui buvo paleista kulka į galvą, jis išskrostas matant vaikams, o jo mėsa atiduota liūtams, zoologijos sodas susilaukė net grasinimų mirtimi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kopenhagos zoologijos sode nušauta žirafa
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kopenhagos zoologijos sode nušauta žirafa

„Tai mūsų neveikia. Mes visiškai remiame Kopenhagos sodo sprendimą ir būtume pasielgę taip pat“, – sakė J.L.Poulsen.

Prižiūrėtoja sakė nustebusi, kai sužinojo, kad Danijoje buvo dar viena žirafa, vardu Marius. „Jyllands“ parko gyvūnui toks vardas suteiktas buvusio zoologijos sodo veterinaro garbei. 

Kopenhagos zoologijos sodo mokslo direktorius Bengtas Holstas anksčiau sakė, kad jie gyvūnams neduoda vardų, tačiau prižiūrėtojai kartais juos vis tiek kaip nors neoficialiai pavadina. „Mūsų lankytojai nugirdo jį vadinant Mariumi. Tačiau tai jokiu būdu nebuvo jam oficialiai suteiktas vardas“, – sakė jis Danijos radijui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius