Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena žiauri gyvūno egzekucija: Vilniuje iš 9 aukšto išmestas katinas

Nuo piktavalio žmogaus rankos žuvo dar vienas gyvūnas.
Kauno gyvūnų globos namuose „Nuaras“ (Šv. Gertrūdos 46) beglobės katės laukia naujų šeimininkų
Asociatyvinė iliustracija: Kauno gyvūnų globos namuose „Nuaras“ (Šv. Gertrūdos 46) beglobės katės laukia naujų šeimininkų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gruodžio 7 dieną 21.14 val. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) buvo informuotas, kad 20.48 val. Vilniuje, Žemaitės gatvėje esančiame name, pro 9-ojo aukšto langą buvo išmestas katinas. Gyvūnas neišgyveno.

Patikslinus įvykio aplinkybes, šiandien Vilniaus apskrities VPK Vilniaus miesto 2-ajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 310 str., ketvirtadienį pranešė VPK Ryšių su visuomene skyrius.

Policijos atstovų pranešime cituojamas Baudžiamojo kodekso 310 straipsnis: „Žiaurus elgesys su gyvūnais.“

Numatoma, jog tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, arba kankino gyvūną, – baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Šunį metė iš 7 aukšto

Vos prieš savaitę 15min.lt jau rašė, kad po visų skandalų, susijusių su žiauriais poelgiais gyvūnų atžvilgiu, išvadas padarė ne visi.

Praėjusį ketvirtadienį Vilniaus apskrities VPK pranešė, jog 2009 m. gruodžio 14 d. apie 22 val. Vilniuje, Prūsų gatvės 14-ojo namo kieme, stovinčio automobilio Audi 80 savininkas V.B. pastebėjo įlenktą savo automobilio stogą. Šalia gulėjo negyvas šuo.

Tą pačią dieną, įtariant, kad šuo galėjo būti išmestas pro namo langą, sostinės policijos antrajame komisariate (Vilniaus aps. VPK Vilniaus m. antrasis PK) pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 187 str. 1 dalį „Turto sunaikinimas ar sugadinimas“.

Šio straipsnio 1 dalis skelbia: „Tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą, – baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.“

Po viešų pastabų, kad tokiu atveju policijos požiūris (tirti turto sugadinimą, o ne žiaurų elgesį su gyvūnais) atrodo keistokas, šįkart pareigūnai, kaip minėta, pritaikė BK 310 straipsnį.

Seimas griežtas bausmes

Neseniai Lietuvą ir dalį pasaulio sukrėtė istorija, kai šunelį Pipirą nuo tilto Kauno rajone numetė 22 metų Jurbarko rajono Seredžiaus miestelio gyventojas Svajūnas Beniukas. Jam skirta 8 mėnesių kalėjimo bausmė.

Naujienų portalui ir dienraščiui „15min“ inicijavus pilietinę akciją prieš keturkojų kankinimą, Seimo narė „darbietė“ Dangutė Mikutienė pasiūlė nustatyti, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, arba kankino gyvūną, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. Dabar galiojančiame kodekse numatyta, kad asmuo už žiaurų elgesį su gyvūnais gali būti įkalintas iki vienų metų, dažniausiai skiriama tik lygtinė bausmė. Seimas įstatymo projektui po pateikimo pritarė ir pradėjo jo svarstymo procedūrą.

Kaip tik trečiadienį paaiškėjo, kad siūlymas griežtinti bausmes už žiaurų elgesį su gyvūnais Seimo posėdžių salę pasieks gerokai sušvelnintas. Vietoj siūlytos maksimalios ketverių metų laisvės atėmimo bausmės teisės akto projekte liko pusantrų metų riba.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius