Dėl prastos būklės Lietuvos zoologijos sodas neteko pilnateisio nario statuso Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacijoje

Dėl prastos Lietuvos zoologijos sodo būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija (EAZA) panaikino jo, kaip pilnateisio nario, statusą – ir pakeitė jį į kandidato, praneša Aplinkos ministerija.
Lietuvos zoologijos sodas laukia lankytojų.
Lietuvos zoologijos sode. / Evaldo Šemioto nuotr.

„Tai – nemaloni ir netoleruotina situacija. Privalome imtis neatidėliotinų ir veiksmingų priemonių tam, kad Lietuvos zoologijos sodas atitiktų visus tarptautinius reikalavimus vėl taptų pilnateisiu EAZA nariu“, – pranešime spaudai sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Naujajam įstaigos direktoriui Aurimui Didžiokui jau duotas pavedimas skubiai parengti priemonių planą, kuriame būtų numatyti būtini darbai, kurių šiandien reikia zoologijos sodui, taip pat pateikti kitus pasiūlymus. Atsakingiems Aplinkos ministerijos darbuotojams liepta išanalizuoti galimybes ir pateikti pasiūlymus, iš kokių programų būtų galima skirti papildomą finansavimą zoologijos sodo remontui ir kitiems darbams.

Lietuvos zoologijos sodas į EAZA buvo priimtas dar 1992 metais ir iki šiol veikė pilno nario statusu. Šių metų vasarį – paskutinėmis buvusio direktoriaus Vaclovo Dumčiaus darbo dienomis – į įstaigą atvyko asociacijos stebėtojų grupė, kuri atliko patikrinimą.

Balandį Atėnuose (Graikija) vykusiame suvažiavime EAZA taryba priėmė sprendimą dėl Lietuvos zoologijos sodo narystės asociacijoje statuso: iš pilnateisio nario jis pakeistas į kandidato. Pagrindinė priežastis – pagal daugelį kriterijų įstaiga neatitinka net minimalių EAZA keliamų reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius