Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje katinas išgelbėjo kaimynus nuo gaisro

Didžiojoje Britanijoje katinas Hugo pelnė didvyrio šlovę, nes padėjo žmogui išsigelbėti iš degančio namo, rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.
Katinas
Katinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Inžinierius Andrew Williamsas kietai miegojo, kai jo name Braknelio mieste, Berkšyre, Anglijos pietuose, užsidegė laidai ir iš namo ėmė virsti tiršti juodi dūmai.

Kaimynų katinas Hugo įbėgo į degantį namą pro specialias kačių dureles ir ėmė žadinti miegantį vyrą, nagais draskydamas jam veidą.

Gelbėtojai sako, kad jeigu ne Hugo, du vaikus auginantis A.Williamsas tikriausiai būtų žuvęs. A.Williamso žmonos Sarah namie nebuvo – ji buvo išvykusi kelioms dienoms aplankyti sesers.

Gaisras dėl trumpojo jungimo kilo rugpjūčio 1 dieną maždaug antrą valandą nakties. Pasak A.Williamso, nubudęs jis iškvietė ugniagesius ir ėmė pats gesinti liepsną.  Andrew sakė nežinąs, kaip katinui atsidėkoti už išgelbėtą gyvybę.

„Aš atsibudau nuo to, kad Hugo, užšokęs man ant krūtinės, draskė nagais veidą, – papasakojo jis. – Ugniagesiai sakė, kad aš turiu nupirkti jam didelę žuvį, nes jis man išgelbėjo gyvybę.“

Hugo taip pat gyrė ugniagesiai. „Džiaugiamės, kad šis budrus katinas sugebėjo įspėti žmones apie mirtiną pavojų“, – pareiškė grafystės ugniagesių brigados atstovas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius