Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos pandos nėštumas nutrūko, praneša zoologijos sodas

Vienintelės Didžiojoje Britanijoje laikomos didžiosios pandos patelės nėštumas nutrūko, jau antrą kartą per dvejus metus, pirmadienį pranešė Edinburgo zoologijos sodas.
Pandos patinėlis Yang Guang (kairėje) ir patelė Tian Tian (dešinėje)
Pandos patinėlis Yang Guang (kairėje) ir patelė Tian Tian (dešinėje) / „Scanpix“ nuotr.

10 metų panda Tian Tian, kurią drauge su patinu Yang Guangu Škotijos sostinei dešimtmečiui paskolino Kinija, galėjo išnešioti jauniklį, bet, taip neįvyko.

„Ji nebėra veisianti“, – sakė Škotijos karališkosios zoologų draugijos didžiųjų pandų skyriaus direktorius Iainas Valentine'as.

„Pandų reprodukcija ir biologija yra sudėtingos. Visi nuo apvaisinimo momento rinkti duomenys rodė, kad panda tikriausiai išnešios. Deja, taip neįvyko, – sakė jis. – Nėra įrodymų, kad ji patyrė persileidimą, tad galėjo įvykti vėlyva embriono reabsorbcija.“

Tian Tian dirbtiniu būdu buvo apvaisinta balandžio 13 dieną, po pakartotinių bandymų suporuoti ją su Yang Guangu. Apie patelės nėštumą buvo paskelbta rugpjūtį.

Edinburgas už abiejų pandų nuomą Kinijai moka maždaug po 750 tūkst. eurų per metus. Tai vienintelė didžiųjų pandų pora Didžiojoje Britanijoje; gyvūnai buvo atvežti 2011 metais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius