Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dingusią Utenos rajono gyventoją pasieniečių šuo aptiko dilgėlynuose

Pasieniečių šuo išgelbėjo dingusią moterį – keturkojis ją sukniubusią ir be gyvybės ženklų aptiko nuošalioje vietoje dilgėlynuose.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad šeštadienio vakarą į VSAT Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinę kreipėsi Utenos rajono policijos pareigūnai. Jie paprašė pasieniečių pagalbos ieškant dingusios 66-erių Utenos rajono Bikūnų kaimo gyventojos. Turėta žinių, kad moters pasigesta daugiau nei prieš parą, o jos ieškoję Anykščių ir Zarasų policijos kinologai su šunimis moters nesugebėjo rasti.

Tuomet į įvykio vietą nuskubėjo VSAT Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinės Specialiosios paskirties skyriaus kinologė Rita Blinova su belgų aviganiu Aira.

Atvykusi į kaimą, pasienietė išvydo pradingėlės ieškojusių jos artimųjų ir kaimo gyventojų ištryptas vietoves, todėl ieškoti moters pagal kvapą nebebuvo prasmės. Ketverių metų Airai kinologė davė komandą žmogaus paieškai.

Pasienietę ir jas lydėjusius moters artimuosius Aira iškart nuvedė į aplinkines vietoves. Šukuodama apylinkes VSAT keturkojė nuėjo apie 2 kilometrus, kol šoko bėgti nuo ją sekusių žmonių ir staigiai nėrė į prie apleistų fermų kerojantį ir pažastis siekiantį dilgėlyną.

Netrukus garsiu lojimu šuo pranešė kinologei aptikęs žmogų – ieškoma moteris ant žemės gulėjo kniūbsčia. Nuo jos namų iki šios vietos belgų aviganis sekė apie 2 kilometrus.

Pasienietė išsekusiai nelaimėlei davė išgerti vandens ir paskambino greitosios pagalbos telefonu. Daugiau nei parą klaidžiojusią ir dilgėlynuose parkritusią moterį medikai išgabeno į ligoninę.

Po sėkmingos paieškos pasienietė R.Blinova su belgų aviganiu Aira grįžo tęsti tarnybos – saugoti atominės elektrinės.

Iš viso Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja 150 tarnybinių šunų. Jie yra nepamainomi pagalbininkai sulaikant sienos pažeidėjus, kontrabandininkus ir kitus nusikaltėlius, taip pat aptinkant narkotines ir kitas draudžiamas medžiagas. Labai dažnai VSAT keturkojų pagalbos prireikia dingus žmonėms ar aiškinantis vagystes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius