Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvikojis šuo dabar turės draugą – vienaakį kačiuką (video)

Vienas žinomiausių Amerikos šunų – aštuonerių metų kalytė Faith (liet. – tikėjimas, ištikimybė) – nuo šiol turės draugą – kačiuką Buble.
Faith su šeimos nariais
Faith su šeimos nariais / faiththedog.info nuotr.
Temos: 2 Katė Oprah Winfrey

2002 metais gimusi Faith turi tik dvi kojas. Tokia ji gimė. Tiksliau, ji gimė su dviem normaliomis galinėmis kojomis ir viena deformuota priekine, kurią teko amputuoti, kai jai sukako 7 mėnesiai, nes neišsivysčiusi galūnė ėmė atrofuotis.

faiththedog.info nuotr./Faith ir Buble
faiththedog.info nuotr./Faith ir Buble

Faith jos savininkės Jude Stringfellow namuose atsirado po to, kai Jude sūnus išgelbėjo mažą nelaimingą šuniuką iš kalės nasrų – motina kalė mėgino atsikratyti invalido šuniuko. Nors daugelis žmonių, tarp jų ir kai kurie veterinarai, siūlė šeimai eutanazuoti Faith, tačiau J.Stringfellow ryžosi užauginti mažylę.

Faith ne tik išgyveno, užaugo, tačiau išmoko ir vaikščioti dviem kojomis. Po pasirodymo keliose garsiose televizijos laidose (tarp jų ir garsiojoje Oprah Winfrey laidoje) ir išleistos apie nepaprastą dvikojį šunį knygos Faith tapo tikru vilties ir tikėjimo simboliu tiems, kurie patyrė skaudžių traumų ir liko suluošinti. Ji savo pavyzdžiu moko nepasiduoti ir gyventi toliau.

Gana dažnai J.Stringfellow kartu su savo augintine vyksta į susitikimus su JAV karo veteranais, kurie buvo suluošinti per misijas Irake ar Afganistane. Veteranai prisipažįsta, kad po to, kai pamato Faith, jie įgyja daugiau jėgų ir pasitikėjimo savimi bei tikėjimo, kad jų gyvenimas dėl prarastų rankų ar kojų staiga netapo beprasmis.

VIDEO: FAITH - The Two-Legged Wonder Dog!

Na, o visai neseniai Stringfellow šeimoje atsirado dar vienas augintinis – vienaakis kačiukas iš prieglaudos. Jeigu ne Faith šeimininkė, kačiukas būtų buvęs numarintas, nes prieglaudos prižiūrėtojai jau buvo paskelbę jam nuosprendį – „neperspektyvus“.

Prieš tai benamis šešių savaičių kačiukas buvo rastas gatvėje. Vienos akelės jis greičiausiai neteko gimdymo metu. Kadangi prieglauda ir taip perpildyta, buvo nuspręsta atlaisvinti vietą prieglaudoje labiau „standartiniams“ gyvūnams.

„Neperspektyvus“ Buble, kaip rašo jo dabartinė šeimininkė J.Stringfellow Faith skirtoje svetainėje, puikiai jaučiasi naujuose namuose ir jau susidraugavo su Faith. Jiedu abu žaidžia per dienas ir net dalijasi tuo pačiu maistu. Šunys ir katės gali gyventi be poros kojų ar pusės regos, tačiau tik tada, kai žmonės jiems pakankamai skiria dėmesio ir savo meilės. Augintiniai skolingi nelieka – jie atsilygina tuo pačiu.

VIDEO: First Person: Faith the Dog Inspires With Two Legs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius