Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estai žiauriai sužalotam šuniui gydyti surinko 35 tūkst. kronų (nuotraukos)

Veru mieste (Pietryčių Estija) rastam iš pneumatinio šautuvo sušaudytam šuniui gydyti geros širdies žmonės paaukojo apie 35 tūkst. kronų (apie 5,5 tūkst. litų), praneša Estijos naujienų portalas postimees.ee.
Šuo Jüris gyvūnų prieglaudoje
Šuo Jüris gyvūnų prieglaudoje / postimees.ee nuotr.

„Nežinau, ar įtakos turi artėjančios Kalėdos, tačiau žmonės mus labai nustebino savo rūpesčiu ir meile gyvūnams“, – sakė Veru miesto gyvūnų prieglaudos vadovė Merike Torm.

„Labai ačiū visiems, kurie mums padėjo ir skambino šiomis dienomis.  Jüris kasdien jaučiasi vis geriau ir jo gyvybei pavojus nebegresia“, – tvirtina prieglaudos, kurioje gydomas šuo, vadovė.

Pasak M.Torm, surinktų pinigų pakaks ir gyvūno gydymui, ir jo reabilitacijai. „Kiek prireiks laiko, kad jis pasveiktų, negaliu pasakyti, bet mes stengiamės daryti viską, kas nuo mūsų priklauso. Pinigus, kurie liks po Jürio gydymo, galėsime skirti kitiems į bėdą papuolusiems šunims“, – sakė M.Torm.

Iš pradžių padėtis atrodė beviltiška, ir buvo planuojama kitą dieną nutraukti gyvūno kančias, tačiau rytinė apžiūra veterinarams suteikė vilties.M.Torm papasakojo, kad šuo dabar yra poinsultinės būklės. Tai reiškia, kad Jüriui teks visko mokytis iš naujo, taip pat ir vaikščioti. „Šiandien turėjome ypatingą įvykį – Jüris sugebėjo savarankiškai žengti kelis žingsnius neprarasdamas pusiausvyros“, – pridūrė moteris.

Norint pastatyti šunį ant kojų teks daryti jam masažą, gimnastiką, tempimo pratimus. Dabar prieglauda ieško nelaimėliui naujų šeimininkų, kurie priglaustų Jürį ir galėtų juo tinkamai rūpintis.

„Dabar Jüris vis dar yra klinikoje, tačiau kai tik pas mane gyvenantis šuo Figaro iškeliaus pas naujus šeimininkus, aš jį pasiimsiu pas save ir Jüris galės laikinai gyventi su mano afganų kurte Šakira ir airių setere Venus. Tikiuosi, kad tai jį teigiamai paveiks, – sakė M.Torm. – Jis gyvens pas mus tol, kol nerasime žmonių, galinčių pasiūlyti jam laikiną prieglobstį arba nuolatinius namus.“

Jüris buvo surastas gruodžio 10 dieną Veru centre gulintis smėlynėje prie daugiabučio namo. Vietinių gyventojų teigimu, jis ten pragulėjo per naktį. Šuo buvo visiškai apatiškas, jo kūną purtė drebuliai. Atvežto į veterinarijos kliniką šuns temperatūra siekė 41,5 laipsnio. Paaiškėjo, kad sužeistas gyvūnas prisirijo smėlio ir tai dar labiau apsunkino padėtį.

Apžiūrėjus šunį paaiškėjo, kad į gyvūną kažkas šaudė iš pneumatinio šautuvo – jo galvoje aptiktos dvi įstrigusios kulkos.

Iš pradžių padėtis atrodė beviltiška, ir buvo planuojama kitą dieną nutraukti gyvūno kančias, tačiau rytinė apžiūra veterinarams suteikė vilties. Po savaitės Jüris jau pradėjo savarankiškai ėsti, šliaužioti ir net atsistoti kelioms sekundėms.

Kadangi visą tą laiką Jüris buvo laikomas veterinarijos klinikoje, tai sąskaita už jo gydymą išaugo daugiau, nei gyvūnų prieglauda galėjo sau leisti. Dėl to prieglauda kreipėsi į geros valios žmones prašydama padėti apmokėti Jürio gydymą.

Į šunį šaudęs nusikaltėlis vis dar nerastas. Gyvūnų prieglauda prašo atsiliepti visus, ką nors žinančius apie šį nusikaltimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius