Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filipinuose iš šunų kautynių tinklo išgelbėti pitbuliai nebus numarinti

Daugiau nei 200 pitbulių, išgelbėtų Filipinuose per policijos operaciją prieš neteisėtas šunų kautynes organizuodavusį tinklą, nebus numarinti, nes dvi gyvūnų prieglaudos sutiko juos priglobti, ketvirtadienį pranešė gelbėtojai.
Pitbulis
Pitbulis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

33 šunys, nusilpę nuo žaizdų, skysčių netekimo ir blogo maitinimo arba pernelyg agresyvūs, jau užmigdyti, o dar keturi pitbuliai nugaišo, kai buvo konfiskuoti, pranešė Filipinų gerovės draugija.

Trečiadienį 225 šunys buvo perduoti dviem gyvūnų prieglaudoms, įsipareigojusiems rūpintis jų gerove ir užtikrinti, kad pitbuliai nepuldinėtų žmonių, kurie apsiimtų juos auginti, sakė draugijos direktorė Anna Cabrera.

„Šios dvi prieglaudos ėmėsi jų reabilitacijos uždavinio“, – A.Cabrera nurodė naujienų agentūrai AFP.

Policija kovo 30 dieną surengė reidus dviejuose ūkiuose į pietus nuo Manilos ir suėmė 12 žmonių, tarp jų aštuonis Pietų Korėjos piliečius, kurie kaltinami organizuodavę neteisėtas šunų kautynes, kurios būdavo tiesiogiai transliuojamos internetu, rengiant lažybas.

A.Cabreros organizacija pranešė, kad šunys buvo laikomi pririšti grandinėmis itin prastomis sąlygomis.

Šunų kautynės Filipinuose nėra labai populiarios, o policija nurodė, kad dėl jų internetu lažindavosi daugiausiai Pietų Korėjos gyventojai.

Veterinaras ragina Filipinų parlamentą pataisyti ir sugriežtinti įstatymus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, už kurį šiuo metu numatoma iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė ir 6 tūkst. pesų (361 lito) bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius