Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Floridoje į laisvę paleistas vienos letenos netekęs vėžlys

Kelis mėnesius gydytas vėžlys Pine Tyme buvo išleistas iš gyvūnų ligoninės. Nors jis neturi vienos letenos, dalyvauja vėžlių varžybose. Gyvūno keliones stebi veterinarai, jam prie kiauto pritvirtinę siųstuvą, praneša tvn24.pl.
Vėžlys Pine Tyme
Vėžlys Pine Tyme / Youtube.com kadras
Temos: 2 Florida Vėžlys

Pine Tyme yra 35 kilogramus sveriantys vėžlys, kuris prieš kelis mėnesius buvo surastas netoli Floridos pakrantės. Gyvūnas sirgo, dreifavo vandenyje, negalėdamas panirti, tačiau jam pasisekė – jį rado žmonės.

Taip vėžlys atsidūrė pas veterinarus, kurie juo rūpinosi ne vieną mėnesį. Vėžlys buvo netekęs letenos, jo žarnyne kaupėsi dujos.

Kelis mėnesius vėžlys gaudavo antibiotikus ir vitaminus, gyveno švariame akvariume, o jam skirto maisto galėtų pavydėti ne vienas jūros gėrybių mėgėjas: vėžlio globėjai jam parūpindavo šviežių kalmarų ir žuvies.

Rugpjūčio viduryje gyvūnas jau buvo pakankamai sveikas, tad nuspręsta jį išleisti į laisvę, kad galėtų dalyvauti vėžlių lenktynėse. Jos trunka tris mėnesius nuo gyvūnų išleidimo Floridos ir Karibų pakrantėse. Organizatorių teigimu, šiomis lenktynėmis siekiama atkreipti dėmesį į žmogaus daromą žalą gamtai.

Pine Tyme į vandenyną išplaukė su siųstuvu ant nugaros, kuris leis stebėti šio gyvūno kelionę. Vaizdo įrašus tikimasi ateityje panaudoti tyrimams.

VIDEO: Neįgalus vėžlys Pine Tyme paleistas į laisvę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius