-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gera senolės širdis gelbsti aštuoniolikos šunų gyvybes

Atvykus į Užusalio (Jonavos r.) sodybą, kurioje gyvena 75-erių p. Janina, galima išgirsti ne vieno keturkojo sargo amsėjimą. Kiekvienas į šią sodybą atklydęs šunelis rado pastogę, kurią jiems suteikė sodybos šeimininkė.
Ponios Janinos globotiniai
Ponios Janinos globotiniai / „Penktos kojos“ nuotr.
Temos: 3 Širdis Jonava Šuo

Negalėdama atstumti nė vieno pagalbos ir prieglobsčio išsiilgusio gyvūno, p. Janina, šiuo metu globoja aštuoniolika benamių šunų. Visi jie gyvena ūkiniame pastate. Deja, gyvūnų globėjai nėra lengva prižiūrėti sodybą ir visus jos keturkojus gyventojus: ūkinio pastato, kuriame gyvena šunys,  būklė yra kritiška, be to, visiems jame esantiems  keturkojams gyventojams nebeužtenka vietos.

„Penktos kojos“ nuotr./Ponios Janinos sodyba
„Penktos kojos“ nuotr./Ponios Janinos sodyba

Tam, kad turėtų į ką įdėti maistą ir išmaitintų aštuoniolika gyventojų, moteris vietoje dubenėlių naudoja ir senas keptuves, ir naudoti nebetinkamus metalinius arbatinukus. Šunelių guoliais tapo senos paklodės, minkštų baldų dalys. Švara palaikoma ant grindų tiesiant laikraščius. Senolė dėl ribotos savo pačios galimybės judėti negali visų šuniukų pavedžioti po lauką, suteikti jiems progą pakvėpuoti grynu oru.

VšĮ „Penkta koja“ savanoriai, apsilankę sodyboje, džiaugėsi, kad šį kartą teko ne gelbėti nuo žmogaus rankos nukentėjusį gyvūną, o įsitikinti, jog esama žmonių, kurie likimo nuskriaustam gyvūnui padeda visomis išgalėmis. Visgi sąlygos, kuriomis šunys šiuo metu gyvena, nėra itin geros.

„Penktos kojos“ nuotr./Ponios Janinos globotiniai
„Penktos kojos“ nuotr./Ponios Janinos globotiniai

„Džiugu, kad yra gyvūnų nelaimei neabejingų žmonių. Nors senolė rūpinasi benamiais, atiduodama visas savo jėgas ir stengdamasi, kad augintiniams nieko netrūktų, tačiau privalome padėti šiems gyvūnams ir jų globėjai. Augintiniai beveik nemato saulės šviesos, nuolat yra uždaroje patalpoje, smarkiai apribota jų galimybė judėti, o ir mityba nėra pilnavertė“, – teigia „Penktos kojos“ savanoriai.

Šunelių globėjos sodyboje savanoriai planuoja įrengti erdvius voljerus, kuriuose šunys galės nevaržomai judėti, o ir pačiai šeimininkei bus kur kas lengviau juos prižiūrėti. Taip pat planuojama sterilizuoti kalytes tam, kad šunų sodyboje nedaugėtų. Jauni šuniukai bus paimti į „Penktos kojos“ globą ir lauks naujų šeimininkų.

Kad šie norai taptų apčiuopiamu rezultatu, itin reikalinga žmonių tiek finansinė parama, tiek parama voljero statybai reikalingomis medžiagomis, būdomis, maistu, dubenėliais, antkakliais, veterinarinėmis priemonėmis (vaistais nuo erkių, kirminų) ir kitais kasdien reikalingais daiktais.

Visi, kurie gali prisidėti prie šių darbų ir pagelbėti savanoriams, kviečiami kreiptis šiais kontaktais:
tel. 8 685 20133 (Agnė), el. p. info@penktakoja.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius