Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi pasieniečių tarnybiniai šunys varžysis meistriškumo čempionate

Antradienį Ignalinoje prasideda Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) XIII tarnybinių šunų meistriškumo čempionatas, kuriame dalyvaus geriausi pasieniečių kinologai su savo keturkojais augintiniais. Tai svarbiausias metų įvykis pasieniečių kinologinėje veikloje.
Pasieniečiai su tarnybiniais šunimis
Pasieniečiai su tarnybiniais šunimis / VSAT nuotr.

Čempionate varžysis 9 komandos: tai geriausi pasieniečiai kinologai ir jų šunys iš VSAT Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Lazdijų, Pagėgių, Pakrančių apsaugos, Ignalinos atominės elektrinės apsaugos ir Užsieniečių registracijos centro bei svečiai iš policijos.

Kiekvieną komandą sudarys 2 kinologai su savo keturkojais pagalbininkais. Bus rungiamasi individualioje ir komandinėje įskaitose.

Po varžybų atidarymo, kuris antradienį įvyks 15 val. VSAT Ignalinos rinktinės Štabo teritorijoje (Vilniaus g. 76, Ignalina), čempionate dalyvaujantys tarnybiniai šunys varžysis pėdsekystės rungtyje netoliese esančiose miškingose vietovėse.

Trečiadienį ten pat bus varžomasi vietovės apieškos ir žmogaus paieškos rungtyse.

Paskutinę čempionato dieną, ketvirtadienį, Ignalinos Česlovo Kudabos vidurinės mokyklos stadione kinologai ir keturkojai dalyvaus bendro paklusnumo rungtyje.

Ketvirtadienį 13.30 val. šiame stadione pasieniečių kinologai visiems svečiams ir žiūrovams surengs efektingą parodomąją programą, kurios metu pademonstruos, kokių sugebėjimų turi pasieniečių šunys. Be to, pasirodymą surengs ir Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai – jie parodys kovinius veiksmus, demonstruos „nusikaltėlių“ sulaikymo operaciją ir kitus įspūdingus veiksmus. Visus dalyvius VSAT pareigūnai vaišins pasienietiška koše.

VSAT nuotr./Pasienietis su tarnybiniu šunimi
VSAT nuotr./Pasienietis su tarnybiniu šunimi

Iškart po šių pasirodymų 14 val. Ignalinos Česlovo Kudabos vidurinės mokyklos stadione vyks čempionato nugalėtojų apdovanojimo ceremonija ir jo uždarymas.

Pirmą – trečią vietas iškovoję kinologai bus apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais ir specialiais prizais, o komandos, užėmusios tris pirmąsias vietas, – taurėmis, diplomais ir suvenyrais.

Čempionato nugalėtojams bus suteikta teisė atstovauti VSAT užsienyje vykstančiose svarbiose tarptautinėse varžybose.

Iš viso Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja beveik 150 tarnybinių šunų. Jie yra nepamainomi pagalbininkai sulaikant sienos pažeidėjus, kontrabandininkus ir kitus nusikaltėlius, taip pat aptinkant narkotines ir kitas draudžiamas medžiagas. Labai dažnai VSAT keturkojų pagalbos prireikia dingus žmonėms ar aiškinantis vagystes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius