-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnų gyvybės vagonėliams vietos rasta Vilniaus pakrašty

Savivaldybės įmonės „Grinda“ teritorijoje stovintiems Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus gyvybės vagonėliams rasta kita vieta. Jiems penkeriems metams siūlomas pastatas ir turgavietės aikštelė Naujojoje Vilnioje. Gyvūnus globojantys savanoriai baiminasi, kad po to neteks bet kokios vietos sostinėje.
Gyvybės vagonėliai – patikima pasmerktųjų užuovėja.
Gyvybės vagonėliai – patikima pasmerktųjų užuovėja. / Arūno Ivaškevičiaus / 15min nuotr.

LGGD Vilniaus skyriaus vadovė Danutė Navickienė nustebo išgirdusi, kad klausimas dėl pastato ir sklypo skyrimo jau svarstomas miesto tarybos posėdyje. Esą jų apie tai niekas neinformavo. D.Navickienė neslėpė, kad vieta nėra itin patogi, tačiau vis dėlto tai yra geriau, negu nieko, tik juos gąsdina vos penkerių metų panaudos sutarties laikas – tiek metų gali prireikti įsikurti tose apleistose patalpose.

„Kadangi mes nesame labai patogūs, kai vagonėliai stovi „Grindos“ teritorijoje, tai nori mūsų atsikratyti. Mes visą laiką prašėme sklypo, kur galėtume įsikurti. Siūlė mums jau kelis visiškai netinkamus variantus, nežinau, ar šitas labai tinkamas, bet idealaus varianto mes tikrai negausime. Tik man nerimą kelia tai, kad nuomos laikas toks trumpas“, – kalbėjo D.Navickienė.

Kadangi mes nesame labai patogūs, kai vagonėliai stovi „Grindos“ teritorijoje, tai nori mūsų atsikratyti. Mes visą laiką  prašėme sklypo, kur galėtume įsikurti, – kalbėjo D.Navickienė.

LGGD Vilniaus skyriaus vadovė sakė, kad pastatas Skydo gatvėje labai apleistas, tad teks ieškoti investicijų jį remontuoti. Taip pat D.Navickienė atskleidė, kad savanoriai baiminasi atstumo, kurį teks važinėti iki Naujosios Vilnios norint prižiūrėti gyvūnus.

„Mes siūlėme L.Giros gatvėje miškelyje plėstis, kur yra ir „Grinda“, bet to niekas nenori“, – apgailestavo D.Navickienė. Tačiau iškraustyti gyvybės vagonėlių tuoj pat, kai tik bus skirtas pastatas ir sklypas Naujojoje Vilnioje, neketinama – esą tam reikės nemažai laiko.

Vagonėliai šalia Vilniaus savivaldybės gyvūnų globos namų pastatyti 2009 metų pabaigoje. Juose prižiūrimi savanorių, naujų šeimininkų laukia iš mirties nagų išplėštų šunelių ir katinėlių būrelis.

Pasak Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktoriaus Vytauto Griniaus, iki šiol siūlomi pastatai ir sklypai netiko, nes būdavo netoli gyvenamųjų patalpų. Jis pritarė siūlymui nuomos sutartį pratęsti iki dešimties metų. Toks sprendimas ir buvo priimtas – išnuomoti patalpas penkeriems metams su galimybe pirmumo teisėmis sutartį pratęsti dar penkeriems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius