Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kuršių neriją atklydo meškėnai

Šią savaitę Kuršių nerijoje medžiotojai pagavo du neįprastus šiai vietai gyventojus – meškėnus. Vienas įkliuvo Juodkrantėje, kitas – Nidoje.
Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojus nustebino netikėtas medžiotojų radinys – meškėnas.
Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojus nustebino netikėtas medžiotojų radinys – meškėnas. / Nerija.lt nuotr.

„Jeigu paprašytum vietos gyventojų išvardinti kokie laukiniai gyvūnai gyvena Kuršių nerijos miškuose, niekas net nepagalvotų paminėti meškėno (lot. Procyon lotor) vardo. Tai Šiaurės Amerikos gyventojas, daugeliui mūsų matytas tik zoologijos soduose arba prisimenamas iš animacinių filmukų. Tačiau pasirodo, kad meškėnai atrado ir Kuršių neriją. Šią savaitę, vietos medžiotojai sugavo jau du šiuos gyvūnus – vieną Juodkrantėje, kitą – Nidoje“, – skelbia Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos darbuotojai.

Meškėnas – visaėdis gyvūnas, turbūt todėl labai lengvai prisitaikantis prie bet kokios aplinkos, pasiekia bet kokias gamtines teritorijas ar įvairias buveines. Jis ėda vaisius, įvairius augalus, pjauna smulkius gyvūnus, geba puikiai laipioti medžiais, kasti olas, plaukti ar nardyti. Tai tikra grėsmė smulkiesiems paukščiams. Dėl meškėnų paplitimo kai kuriose Užkaukazės vietovėse smulkiųjų paukščių sumažėjo iki katastrofinės ribos.

Prieš porą metų meškėnas pastebėtas Rokiškyje.

Kaip šios rūšies gyvūnai atsirado Kuršių nerijoje – mįslė. „Galima tik spėti, kad čia įsikišo žmogus. Užfiksuotas ne vienas atvejis, kai į Kuršių neriją atvežami ir paleidžiami kažkam pabodę naminiai, ar namuose laikomi laukiniai gyvūnai“, – teigė parko darbuotojai.

Meškėnas yra  labai greitai plintanti invazinė rūšis. Dėl šios priežasties reikia stengtis stabdyti jos plitimą. „Vietos gyventojų ir svečių pastebėjus meškėną, prašome apie tai kuo skubiau informuoti vietos medžiotojus ar Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos darbuotojus“, – ragino parko darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius