-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į zoologijos sodo prezidentus kandidatuoja baltoji meška ir vilkas

Aliaskos zoologijos sode rengiami prezidento rinkimai. Juose rungiasi du kandidatai – baltoji meška Ahpun ir vilkas Denali.
Į zoologijos sodo prezidentus kandidatuoja baltoji meška ir vilkas.
Į zoologijos sodo prezidentus kandidatuoja baltoji meška ir vilkas. / alaskazoo.org nuotr.

Kandidatus zoologijos sodo plėtros direktorė Eileen Floyd pristatė rugsėjo 5 dieną. Tą pačią dieną prasidėjo ir balsavimas. Jis baigsis lapkričio 6 dieną, kai Amerikoje vyks prezidento rinkimai, kuriuose varžysis demokratas Barackas Obama ir respublikonas Mittas Romney. 

„Užtikrinu jus, kad kandidatų kailio spalva, lytis ir netgi rūšis neturi reikšmės“, – pareiškė E.Floyd reporteriams, susirinkusiems į pirmą susitikimą su kandidatais į prezidentus.

Rinkimų laimėtojas gaus Aliaskos zoologijos sodo („The Alaska Zoo“) oficialaus atstovo statusą ketveriems metams, praneša „Associated Press“, kurią cituoja lenta.ru.

Zoologijos sodo internetiniame puslapyje galima susipažinti su informacija apie kandidatus ir jų rinkimų programa. Prie vilko Denali kandidatūros nurodyta, kad 6 metų kandidatas gimė Aliaskoje ir zoologijos sode gyvena nuo dviejų savaičių amžiaus.

Vilkas taip pat „pažymėjo“, kad greitai bėga, vertina darbą komandoje ir nemėgsta medžioti vienas. Be to, kandidatas „prašo“ atkreipti dėmesį į tai, kad jo vardu pavadintas kalnas ir radijo stotis.

Tuo metu meška Ahpun save „pristato“ taip: jai 14 metų, gimė Aliaskoje ir į zoologijos sodą pateko būdama 3 mėnesių. Tarp kandidatės privalumų minimas gebėjimas ilgą laiką būti tiek jūroje, tiek sausumoje, o taip pat jos dydis, lyderės savybės ir jos rūšies žinomumas visame pasaulyje.

Norintys balsuoti rinkimuose turi sumokėti 1 dolerį ir tuomet gali atiduoti balsą už vieną ar kitą kandidatą neribotą kartų kiekį. Balsuoti galima tiek zoologijos sode, tiek internetu.

Rugsėjo 7-ąją už mešką Ahpun buvo balsuota 140 kartų, už vilką Denali – 270.

Zoologijos sodo vadovybė užtikrina, kad visi gauti pinigai bus naudojami sodui išlaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius