Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į žygį dviračiais išsiruošę tauragiškiai išgelbėjo danieliaus gyvybę

Šeštadienio rytą apie dvidešimt iššūkiams pasiryžusių tauragiškių ir Tauragės rajono gyventojų išsiruošė į „Arbatos klubo“ ir Kunigiškių kaimo bendruomenės organizuotą 72 km ilgio žygį dviračiais. Žygeiviai ne tik turiningai leido laisvalaikį, gėrėjosi rudens apgaubta gamta, bet ir atliko gerą darbą – išlaisvino pakeliui sutiktą tvoroje įsipainiojusį danielių.

„Nes mes mylime gyvūnus, mylime gamtą ir negalime tiesiog pravažiuoti“, – pakalbintas po žygio patikino Ekstremalų asociacijos prezidentas, žygių bendruomenės „Arbatos klubas“ vadovas Vidas Stašaitis.

Būtent šis tauragiškis buvo tas, kuris nusprendė išsukti iš kelio ir padėti į bėdą pakliuvusiam gyvūnui.

„Važiuodamas trasa, kažkur tarp Baltrušaičių ir Gaurės, pastebėjau įsipainiojusį danielių. Dauguma dalyvių pravažiavo, nes manė, kad jis negyvas. Ir aš taip pagalvojau, bet nusprendžiau pasukti vairą ir apžiūrėti iš arčiau“, – istoriją ėmė pasakoti Vidas.

Privažiavęs prie ramiai gulėjusio gyvūno, jis pastebėjo, kad danielius judina galvą. Nieko nelaukęs, vyras šoko per tvorą ir puolė laisvinti laukinio gyvio.

„Kai supratau, kad paprastai nepavyks jo išpainioti, pasikviečiau į pagalbą bendražygį Kazimierą. Jis visada rūpinasi dviračių techniniu aptarnavimu, tad su savimi vežiojasi nemažai įvairiausių įrankių. Pašaukiau, kad reikalingos replės, vadinamos „kusačkės“. Jų dėka be vargo išlaisvinome įstrigusį gyvūną“, – teigė žygio vadovas, parodęs puikų pavydį kitiems žygeiviams.

Išlaisvinimo operaciją žygio dalyviams pavyko užfiksuoti mobiliaisiais telefonais. Vaizdo įraše galima regėti, kaip iš tvoros pančių išnarstytas danielius sveikas nuskuodžia per laukus.

VIDEO: Žygeiviai išgelbėjo tvoroje įsinarpliojusį danielių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius