Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkvepianti istorija: trikojis aviganis ir reta genetine liga sergantis septynmetis

Septynmetis Owenas Howkinsas serga reta genetine liga. Bijojęs atvirų erdvių ir baiminęsis peržengti namų Didžiojoje Britanijoje slenkstį, namuose apsigyvenus aviganiui Haatchi, berniukas savo nerimą įveikė. Šuo ir berniukas greit tapo neatskiriami, dabar Owenas ir jo didysis draugas kartu dalyvauja parodose.
Berniukas ir šuo
Berniukas ir šuo / Youtube com nuotr.

Berniukas yra kitoks nei kiti vaikai, nes serga genetine liga, Schwartzo-Jampelio sindromu, dėl to mažamečio raumenys visada įtempti. Jis baiminosi kalbėti su žmonėmis, išeiti iš namų, rašoma dailymail.co.uk.

Tačiau dabar septynmečio baimė sumenko. Naują požiūrį į didelį atvirą pasaulį mažamečiui suformavo šuo, kurį tėtis paėmė iš prieglaudos. Dabar berniuką ir šunį galima išvysti keliaujančius gatve, jie tapo neišskiriamais draugais.

Berniuko mylimiausias draugas turi tik tris kojas. Šiurpią traumą Haatchi patyrė prieš dešimt mėnesių, kuomet buvo pririštas prie geležinkelio ir ant jo užvažiavo traukinys. Šunelis buvo rastas tik po kelių dienų, jam buvo stipriai sužalota uodega ir galinė koja. Tiek ją, tiek uodegą teko amputuoti.

Didžiosios Britanijos vokiečių aviganių gelbėjimo centras dėjo visas pastangas, kad šunelis turėtų naujus namus. Priglausti gyvūną nusprendė berniuko tėvas Willas ir jo sužadėtinė Collen Drummond. Apie aviganio likimą jie paskaitė „Facebook“. 

Neišskiriami draugai

Youtube com nuotr./Berniukas ir auo
Youtube com nuotr./Berniukas ir šuo

Sužadėtine, su širdies draugu ir jo sergančiu sūnumi gyvenanti jau ketverius metus, teigė, jog vos berniukas ir šuo susitiko, poveikis buvo neįtikėtinas. „Iki jo atvykimo į namus, Owenas išvis nėjo į lauką. Vos pradėjęs lankyti mokyklą jis suprato, kad yra kitoks ir dėl to dar labiau užsidarė“, – sakė ji. 

Owenas reguliariai gydomas ligoninėje, tačiau, anot tėvų, tiesiog buvimas šalia mylimo šunelio jo būklę nepaprastai palengvina. Dabar jis jaučiasi kitaip, matydamas, jog ir šuo vartoja savo „vaistus“ – vitaminus. 

Pasak Colleen, berniukas bijodavo nepažįstamų žmonių, tačiau dabar nori kalbėtis su visais apie savo šunelį Haatchi. Kartu su juo septynmetis dalyvauja parodose. 

Moters teigimu, ir šuo yra nepaprastai prisirišęs prie berniuko. „Kai maudau Oweną vonioje, Haatchi ateina atsigerti iš jos vandens“, – pasakojo Colleen.  

Youtube com nuotr./berniukasBerniukas ir auo
Youtube com nuotr./Berniukas ir šuo

Metų gyvūnas

15 mėnesių šunelis neseniai baigė naminių gyvūnų terapiją. Netrukus jis pradės lankyti Irake ir Afganistane sužeistus bei galūnių netekusius karius, taip pat ir nepagydomomis ligomis sergančius vaikus. 

Sukrečianti šunelio istorija ir jo poveikis septynmečiui Owenui gyvūnui pelnė Tarptautinio gyvūnų gerovės fondo apdovanojimą – jis tapo metų gyvūnu. Lordų rūmuose vyksiančiame gyvūnų apdovanojimų renginyje prizas Haatchi bus įteiktas kitą savaitę.

VIDEO: Haatchi & little b the movie

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius