Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos kaime – girti drambliai

Į Indijos kaimą atklydo visas būrys dramblių. Teigiama, kad juos suviliojo vaisių likerio kvapas, tad gyvūnai atkeliavo tiesiai prie alkoholio parduotuvės.
Viešajame parke drambliai laisvai vaikšto kur panorėję.
Drambliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša „Times of India“, ieškodami gėrimų šalies rytuose esančiame kaime drambliai išmindžiojo laukus. Iš tropinių vaisių, vadinamų indine maduka, gaminamo gėrimo kvapas suviliojo apie 50 gyvūnų. Alkoholio jie aptiko ties gėrimų parduotuve ir išgėrė 18-ka talpyklų, tačiau jų nepakako. Drambliai patraukė tolyn ir vaisių likerio bandė rasti kitose vietose. Bekeliaudami jie apgadino ir laukus, ir kelis namus.

Galiausiai kaimo gyventojams pavyko dramblius nuvilioti atgal į džiungles. Kaip praneša „Huffington post“, miškininkystės pareigūnai padėjo svyruojantiems gigantams pereiti upę.

Teigiama, kad pranešimų apie alkoholio ieškančius ir apgirtusius dramblius pasigirsta nebe pirmą kartą. Net ir 1974 metų filme „Linksmas gyvūnų pasaulis“ pasakojama, kad drambliai mėgsta „pakelti taurelę“. 

Filme galima išvysti, kaip drambliai valgo vieno medžio vaisius ir nuo jų pradeda linguoti. Tiesa, mokslininkai pateikia ir kitą teoriją – ant medžio žievės yra lervų, kurios išskiria neurotoksinus, tad ėsdami jas drambliai apsvaigsta. 

Įvairūs siužetai apie svirduliuojančius gyvūnus patalpinti ir svetainėje „YouTube“:

VIDEO: Drunk Animals In Africa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius