Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indonezijoje į tabaką įjunkusi orangutano patelė verčiama atsisakyti žalingo įpročio

Viename Indonezijos zoologijos sode laikoma orangutano patelė, tapusi labai populiari tarp lankytojų dėl savo įpročio rūkyti cigaretes, bus priversta atsisveikinti su tabaku, šeštadienį pranešė vienas gamtosaugininkas.
Orangutanė Tori
Orangutanė Tori / Kadras iš „YouTube“

Lankytojai pradėjo mėtyti uždegtas cigaretes į orangutanės Tori narvą, kai jai buvo penkeri metai. Šiai žmogbeždžionei, kuriai dabar 15 metų, ilgainiui išsivystė priklausomybė nuo tabako, sakė Orangutanų apsaugos centro koordinatorius Daniekas Hendarto.

„Dirbame su šio zoologijos sodo administracija, stengdamiesi perkelti ją į salą dideliame ežere zoologijos sodo viduryje – atskyrus nuo kitų orangutanų, kur lankytojai nebegalėtų numesti cigarečių“, – D.Hendarto aiškino naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, Tori tėvai taip pat buvo įjunkę į rūkalus. Anot D.Hendarto, orangutanai lengvai išmoksta mėgdžioti žmonių elgseną, taip pat ir rūkymą.

Indonezija yra viena paskutinių pasaulyje likusių tabako tvirtovių: šioje šalyje beveik netaikomi apribojimai rūkalų reklamai. Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) nurodo, kad per pastaruosius 40 metų rūkančiųjų Indonezijoje padaugėjo šešis kartus.

Anksčiau žiniasklaida buvo paskelbusi apie atvejus, kai Indonezijoje nuo rūkalų tapdavo priklausomi vaikai – kai kada vos dvejų metų.

VIDEO: Tori the Smoking Orangutan to be Sent to Rehab

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius