Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš karo zonos Ukrainoje atgabentai sergančiai kalytei Agnes – invalido vežimėlis

Trimetė paralyžiuota kalytė Agnes į Lenkiją atkeliavo iš karo veiksmų apimtos Rytų Ukrainos prieš pusantrų metų, ją priglaudė Vroslave įsikūręs gyvūnų globos fondas „Węgielek“. Kalytė negali vaikščioti, nors po ilgos reabilitacijos jaučiasi vis geriau. Tad Inžinerijos fakulteto Silezijos biomedicinos technologijų institute studentai nusprendė jai pagaminti specialų invalido vežimėlį.
Kalytė Agnes
Kalytė Agnes / Fondo „Węgielek“ nuotr.
Temos: 2 Šuo Lenkija

Kaip rašo tvn24.pl, Agnes yra paralyžiuotos kojos, ji kenčia nuo polineuropatijos, nervų uždegimo. Todėl kalytė negali pati vaikščioti, beveik neišsilaiko ant kojų. Tačiau, kaip sako gyvūnų globos fondo savanoriai, jaučiasi puikiai, yra linksma ir aktyvi, kiek tai įmanoma.

Iš pradžių neurologai vilčių Agnes išgyti neteikė. Tačiau fondo darbuotojai nepasidavė ir kovojo, kreipėsi į gyvūnų fizioterapeutą ir po kelių mėnesių visi pastebėjo pažangą. Reabilitacija trunka jau ilgiau nei metus, tad terapeutai jau leido kalytę statyti ant kojų. Todėl ir gimė planas sukonstruoti specialų vežimėlį Agnes.

Fondo „Węgielek“ nuotr./Vežimėlis kalytei Agnes
Fondo „Węgielek“ nuotr./Vežimėlis kalytei Agnes

Padėti sutiko Vroclavo studentai, kurie atliko antropometrinius ir biomechaninius tyrimus, išnagrinėjo, kaip gyvūnas gali judėti, o dabar vežimėlis jau pagamintas.

Vežimėlio rėmas yra iš aliuminio, tai pakabinama konstrukcija, ant keturių ratų. Kadangi kalytei pažeistos visos keturios kojos, jos raumenys per silpni, kad ji galėtų savarankiškai stovėti. Todėl vežimėlis pagamintas taip, kad galėtų palaikyti Agnes kūną tam tikrame aukštyje ir pozicijoje, tai leis jai šiek tiek atpalaiduoti galūnes ir savarankiškai pajudėti.

Vežimėlis pagamintas specialiai Agnes, parduotuvėje nieko panašaus nerasi. Šios Vroclavo aukštosios mokyklos studentai irgi nieko panašaus nėra darę, tačiau dabar svarsto – galbūt tai sumanymas ateičiai.

O Agnes mokysis gyventi su vežimėliu, judėti, kad kada nors susirastų sau naujus namus.

Fondo „Węgielek“ nuotr./Kalytė Agnes
Fondo „Węgielek“ nuotr./Kalytė Agnes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius