-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos gyvūnų mylėtojai siekia išgelbėti karvę Margaritą nuo skerdyklos

Daugiau nei 170 tūkstančių žmonių pasirašė po peticija, kuria siekiama išgelbėti gyvybę Ispanijos autonominiame Katalonijos regione gyvenančiai karvei Margaritai, kuri turi būti paskersta valdžios sprendimu už tai, kad savininkas neturi būtinų veterinarinių dokumentų, rašo vietinė Ispanijos spauda.
Ispanijos gyvūnų mylėtojai siekia išgelbėti karvę Margaritą nuo skerdyklos
Ispanijos gyvūnų mylėtojai siekia išgelbėti karvę Margaritą nuo skerdyklos / „Twitter“ nuotr.

Ketverių metų karvė, kuri savo švelnumu yra užkariavusi daugybės Tortosos miesto gyventojų širdis, išgarsėjo po to, kai žemės ūkio pareigūnai pasirašė jai mirties nuosprendį už tai, kad gyvulys neturi tinkamų dokumentų.

Būdama vos kelių dienų ji buvo atimta iš savo motinos ir turėjo keliauti į skerdyklą, tačiau ūkininkas nusprendė padovanoti veršiuką vienai Tortosoje gyvenančiai šeimai, kuri jį maitino iš rankų.

Pastaruosius ketverius metus Margarita gyveno miesto pakraštyje esančiame lauke ir susidraugavo su vietos gyventojais, kurie atnešdavo jai skanėstų, glostydavo ar net apkabindavo.

Ypač ją pamilo miestelio vaikai, su kuriais ji buvo labai švelni.

Tačiau praėjusią savaitę paaiškėjo, kad karvės savininkai jos neužregistravo atitinkamoje žemės ūkio institucijoje, kaip to reikalauja ES direktyvos, kuriomis siekiama kontroliuoti visus maistui skirtus gyvulius.

Katalonijos regiono pareigūnai sako, kad jie neturi kitos išeities kaip paaukoti gyvūną, nors karvė nėra skirta mėsai, o yra laikoma šeimos augintine.

Margaritos savininkui oficialiai nurodyta vežti karvę į skerdyklą ir sumokėti didžiulę baudą už tai, kad nesilaikyta reikalavimų, kuriais siekiama užkirsti kelią tokioms galvijų ligoms kaip kempinligė.

Gyvūnų teisių gynėjų grupė „Hogar ProVegan“ portale Change.org sukūrė peticiją, raginančią pareigūnus dovanoti Margaritai gyvybei ir leisti jai gyventi gyvūnų prieglaudoje.

„Ji yra našlaite likusi karvutė, niekada niekam nepadariusi nieko bloga. Mirties bausmė jai paskirta todėl, kad pareigūnai vadovaujasi įstatymu taip, tartum ji priklausytų mėsinių galvijų fermai“, – sakoma peticijoje.

Margaritos egzekucija buvo numatyta penktadieniui. Iki to laiko po peticija buvo surinkta daugiau nei 175 tūkst. parašų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius