Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinktas gražiausias Lietuvos šuo

Daugiau nei pusantro šimto kinologų, veisėjų ir šunų mylėtojų šeštadienį Vilniuje susirinko pagerbti gražiausius Lietuvos šunis. Ištaigingame Lietuvos čempionų čempionate dalyvavo 15 šunų veislių atstovų.

Renginyje buvo galima išvysti ir populiarųjį Jorkšyro terjerą, ir samojedą (net du). Į ringą žengė ir akita, papijonas, šarpėjus, amerikiečių kokerspanielis, ši cu, toi pudelis, garbanotasis bišonas, besendžis, Maltos bišonas, auksaspalvis retriveris. 

Tarptautinė teisėjų komanda iš 16 pretendentų gražiausiu Lietuvos šunimi išrinko vokiečių aviganę Beilą iš Bazilijonių. Šios tituluotos gražuolės šeimininkė – Ligita Pečiulytė iš Jonavos rajono. 

Į gražiausių šunų ketvertuką pateko ir Vakarų Škotijos baltasis terjeras vardu „Mark Antoine De LA Fonema“ (šeimininkė Loreta Grubliauskienė), samojedas  „Klajoklių šuo Dunaj Of Benji“ (šeimininkė Dalia Mickienė) ir trumpaplaukis vengrų vižlas „Canberra of Skyrocket“ (šeimininkė Jolita Glambockaitė).

Šie šunys ateinantį savaitgalį atstovaus Lietuvai Baltijos čempionų čempionate, kuris vyks Estijoje. 

Lietuvos kinologų draugijos atstovė Aurelija Staskevičienė sako, kad gražiausio Lietuvos šuns titulas ne tik papildo trofėjų kolekciją: „Tai ir didelė garbė šuniui, jo šeimininkui, veisėjui, galų gale vedliui, jeigu į ringą keturkojį lydi ne pats šeimininkas, o profesionalus vedlys. Vis dėlto, nereikėtų manyti, kad toks titulas yra tik gražus kailis, gracingi judesiai. Gražiausio šuns titulas reiškia ir jo socialumą, jo mokėjimą bendrauti su žmonėmis, kitais šunimis, teisėjais“. 

Renginio metu taip pat pagerbti ir pasveikinti šunys, pernai metais sėkmingai pasirodę Pasaulinėje šunų parodoje ir Europos šunų čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius