Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje mirties laukia apie 200 delfinų

Šalia Japonijos Taiji salos krantų prasideda kasmetinės delfinų skerdynės. Žvejai į tinklus priviliojo per 200 delfinų, o antradienį pradės juos skersti. Nedidelė dalis šių gyvūnų bus parduota į nelaisvę.
Delfinas laisvėje
Delfinas laisvėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Keliasdešimt žvejų ir narų pirmiausia suvarė gyvūnus į įlanką, atitvertą tinklais taip, kad delfinai nesugebėtų ištrūkti. Kaip praneša CNN, kurią cituoja wyborcza.pl, jau apie 72 valandas įlankoje laikoma daugiau nei 200 delfinų. Jie nėra maitinami, daugelis – sužeisti, o jaunikliai tinklais atskirti nuo tėvų. Kai kurie bando peršokti per tinklus, kiti tiesiog beviltiškai uodegomis plaka vandenį.

CNN teigimu, pirmadienį žvejai pažymėjo delfinus, kurie netinkami delfinariumams ar zoologijos sodams. Būtent pažymėtieji antradienį ir bus pirmiausia paskersti. Gyvūnų teisių gynėjai tvirtina, kad kai kurie gyvūnai dvesia tiesiog vandenyje nuo patirtų žaizdų ar streso.

Vietos valdžios atstovai gina žvejus ir tikina, kad delfinų žudymas nesiskiria nuo kitų gyvūnų medžioklės.

Vietos valdžios atstovai gina žvejus ir tikina, kad delfinų žudymas nesiskiria nuo kitų gyvūnų medžioklės. Taiji burmistras Kazutaka Sangen CNN sakė, kad žvejai paprasčiausiai naudojasi savo teisėmis. Esą valdžia privalo ginti savo piliečius nuo kritikų, o aplinkosaugininkai tik naudojasi delfinais norėdami pinigų ir populiarumo.

Japonijoje kasmet nustatoma, kiek bus galima sumedžioti delfinų. Šiemet šis skaičius siekia 2 tūkst.

Į delfinų skerdynes dėmesį atkreipė ir JAV ambasadorė Japonijoje Caroline Kennedy, socialiniame tinkle „Twitter“ parašiusi, kad yra „giliai sunerimusi dėl  tokio nežmoniško delfinų žudymo“. Tačiau K.Sangen į tai atsakė, kad visada atsiras kitokią nuomonę turinčių žmonių, o žvejai esą viską daro legaliai – lygiai taip pat, kaip amerikiečiai.

Kai kurie Japonijos politikai taip pat kritikuoja JAV ambasadorę, nes esą delfinų medžioklė yra dalis žvejų kultūros, tad ambasadorė neturėjusi reikšti savo nuomonės šiuo klausimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius