Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV mokslininkai sunerimę: keturių metrų ilgio pitonas Floridoje prarijo tris elnius

JAV buvo sučiuptas ilgesnis nei keturių metrų pitonas, kurio viduriuose aptiktos trijų elnių liekanos, pranešė seeker.com, remdamasis mokslinio žurnalo „BioInvasions Records“ publikacija. Birmos pitonai Šiaurės Amerikos žemyne yra nepageidaujama invazinė rūšis.
Birmos pitonas
Birmos pitonas / Wikipedia.org nuotr.

Milžiniškas roplys, kurio ilgis siekė 457 cm, aptiktas pietinėje Floridos valstijos dalyje, Evergleidso gamtos parke. Parko darbuotojai pagavo ir numarino pitoną.

Pitono viduriuose buvo rasti pusiau suvirškinti suaugusios baltauodegės elnės, svėrusios apie 45 kg, ir dviejų maždaug 13 ir 17 kg elniukų palaikai.

Mokslininkai daro prielaidą, kad smauglys gyvūnus sučiupo, uždusino ir prarijo juos po vieną per maždaug trijų mėnesių laikotarpį. Greičiausiai jis aukų tykojo prie vandens telkinio, slėpdamasis vandenyje.

„Jeigu pitonas sugeba praryti tris elnius per tris mėnesiu, kyla klausimas, ką jie dar ėda tokio, apie ką mes nežinome“, – radinį pakomentavo vienas iš tyrimo autorių, biologas Scottas Bobackas.

Birmos pitonai paprastai užauga 3,7 metro ilgio, tačiau rekordinio dydžio egzemplioriaus ilgis siekė 5,74 metro.

Birmos pitonai maždaug prieš 30 metų atsitiktinai iš Pietryčių Azijos pateko į Floridą ir ėmė daugintis. Pasak S.Bobacko, specialistai iki šiol nežino jų populiacijos Floridoje dydžio. Po to, kai Evergleidse atsirado šių pitonų, čia gyvenančių meškėnų, oposumų, trušių ir lūšių skaičius ėmė mažėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius