Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jonavoje vyras užkasė tris gyvus šuniukus (nuotraukos)

Net ir visą Lietuvą sukrėtusi šunelio Pipiro drama žmonių neatgraso nuo žiaurių poelgių su gyvūnais. Trečiadienį vakare po vienu iš Jonavos daugiabučių balkonu užkastus gyvus šuniukus išgelbėjo tik kraupų įvykį savo akimis matę vaikai.
Išgelbėtus šuniukus šiuo metu prižiūri Kauno gyvūnų globos namų „Nuaras“ darbuotojai
Išgelbėtus šuniukus šiuo metu prižiūri Kauno gyvūnų globos namų „Nuaras“ darbuotojai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Nuaras, UAB Šuo

Kaune įsikūrusios Gyvūnų globos asociacijos darbuotojai trečiadienį vakare sulaukė skambučio. Telefonu skambinantys vaikai pranešė, kad po prie daugiabučio esančioje pievoje vyriškis užkasė kelis gyvus šuniukus. Į Jonavą išskubėję Gyvūnų globos asociacijos specialistai, nuvykę į įvykio vietą, rado tris itin mažus šunelius, kuriuos iš po žemių jau buvo iškasę vaikai.

„Tos asociacijos darbuotojai paskambino man ir pasiteiravo, ar galėsime priimti tuos šunelius. Pas mus buvo atvežti trys šuniukai, vienas jų, deja, neišgyveno. Iš kraujavimo galima spręsti, kad jis veikiausiai buvo prispaustas ar sutrenktas užkasant“, – spėjo gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovė Jurgita Gustaitienė.

Du gyvus likusius šunelius apžiūrėjus „Nuaro“ veterinarams, savo namuose juos priglaudė Gyvūnų globėjų asociacijos specialistė Lolita Grėblikienė. Anot moters, vienas iš šuniukų taip pat yra sužeistas, tad ar išgyvens, kol kas neaišku. Gyvūnėlius užkasusio vyro tapatybė kol kas nenustatyta. J.Gustaitienė žadėjo jau artimiausiu metu dėl žiauraus elgesio su gyvūnais kreiptis į Jonavos policiją.

„Po plačiai nuskambėjusios šunelio Pipiro istorijos skambučiai, skundai apie netinkamomis sąlygomis laikomus gyvūnus mus tiesiog plūste užplūdo. Šiais laikais žmonės pasidarė tikrai žiaurūs“, – liūdną faktą konstatavo J.Gustaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius