-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurbarkas–Kaunas–Jurbarkas. Vilties kelias

Gyvūnų globos organizacija „Penkta koja“ jau ne pirmą kartą gelbsti pasmerktus sunaikinti šunis iš bendrovės „Jurbarko komunalininkas“.
Pasmerkti šuniukai sulaukė pagalbos.
Pasmerkti šuniukai sulaukė pagalbos. / „Penktos kojos“ nuotr.

„Neatsimename, kelintą kartą „Penktos kojos“ atstovai nuvyko į Jurbarko komunalinį ūkį, užpildytuose lapuose figūravo tik skaičius – 43 šunys. Tiek gyvūnų nuo utilizavimo „Penkta koja“ su rėmėjų pagalba išgelbėjo nuo vasaros pabaigos. Šį kartą mus pasitiko būrys mirtininkų mažylių. Skirtingų vadų, skirtingomis istorijomis, patekę į, atrodo, neišvengiamą mirtį, jie džiugiai sutinka kiekvieną žmogų, jiems pasisekė, dabar jie jau Kaune, pas mūsų veterinarus, kur bus stebimi, gydomi, skiepijami, kastruojami ir sterilizuojami ir, tikimės, laimingai suras savo šeimininkus. Kiti Jurbarko mirtininkai – jau suaugę, taip pat žavūs šuneliai, norintys gyventi ir turbūt dar nesuvokiantys, kodėl iš savo namų pateko tiesiai į pražūtį...“ – pasakoja „Penktos kojos“ savanoriai.

Istorija, atrodo, baigėsi laimingai, Jurbarko komunalinio ūkio mirtininkai buvo atvežti į Kauną ir jais pasirūpinta. Tačiau čia viskas tik prasideda...

Deja, pasak „Penktos kojos“, gyvenime nėra nieko svarbiau už pinigus, jokie geri norai ir patys kilniausi siekiai nėra stipresni už pinigų stygių. Kiekvienas šis naujas šunelis – tai naujas mokėjimas, nauja organizacijos skola.

„Bet mes negalime užsimerkti, negalime leisti juos utilizuoti. Galbūt mes idealistai, galbūt dar gyvename iliuzijų pasaulyje, bet norime tikėti ir tikime, kad mūsų visuomenės gerumas bus stipresnis už pinigų stygių ir kiekvienas galintis dalimi prisidės prie jų gyvenimo, kol šie šuneliai ras namus. 13 naujokų ir toliau didina gyvūnų skaičių, kuris perkopęs 100, – sako gyvūnų globėjai. – Mes norime tikėti, kad tarp Jūsų visų dauguma yra mūsų bendraminčių ir kad ir kaip nesmagu prašyti, bet Jūs sutiksite jiems pagelbėti padėdami apmokėti veterinarijos paslaugas ir gyvenimo išlaidas“.

VšĮ „Penkta koja“ labai prašo visų geros valios žmonių padėdami gelbėjant šiuos ir kitus šunelius „mirtininkus“. Jūs galite šį kilnų darbą paremti bent nedideliu savo indėliu.

VšĮ „Penkta koja“ sąskaitų numeriai:

LT10 7044 0600 0766 9611 (SEB) ir LT49 7300 0101 0620 6608 („Swedbank“).

Pervesdami pinigus nurodykite paskirtį „Parama“.

„Penktai kojai“ taip pat labai reikalinga statybos įmonių, kurios galėtų padovanoti savo produkcijos, parama. Kaip sako naująjį prieglaudos pastatą rekonstruojantys „Penktos kojos“ savanoriai, dabar jiems reikia visko nuo A iki Z, kas naudojama statybose.

Visais klausimais ir norėdami padėti galite susisiekti su įstaigos direktore Agne. Tel. 8 868 542471, el. paštas – agne@penktakoja.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius