-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaune katę šaltakraujiškai užmušęs vyras atsipirko vos kelių šimtų litų bauda

Greta Kauno esančioje sodų bendrijoje „Jovaras“ prieš beveik tris mėnesius kaimynės katę užmušęs vyriškis išvengė griežtesnės bausmės. Nors už žiaurų elgesį su gyvūnais įstatymai numato viešuosius darbus, areštą ar netgi laisvės atėmimą iki vienerių metų, teismas Liudui Legotai skyrė 650 Lt dydžio baudą.
Užmuštos katės jaunikliai
Užmuštos katės jaunikliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš beveik tris mėnesius, birželio 1-ąją, sodų bendrijos „Jovaras“ gyventojus sukrėtė žiaurus L.Legotos poelgis – vyriškis žiauriai sumušė pas jį į namus užklydusią kaimynės Irenos Vlasenkienės katę. Patirti sumušimai gyvūnui buvo mirtini.

„Jie patys turi katę. Mūsų katytė buvo landi: pas visus užsukdavo, tačiau nė vienas kaimynas jos nevarė lauk“, – tokio žiauraus elgesio motyvų tąkart nerado moteris.

I.Vlasenkienei kreipusis į Panemunės policijos komisariatą, tyrėja Aušra Kalvaitytė ėmėsi tirti šį įvykį ir visą surinktą medžiagą perdavė teismui. Ikiteisminio tyrimo metu į komisariatą iškviestas L.Legota pareigūnams aiškino „katę tik išmetęs iš savo valdų, bet tikrai neužmušęs“.

Panašu, jog teismas patikėjo šiuo vyriškio paaiškinimu ir jam skyrė palyginti švelnią bausmę. Panemunės policijos komisariato viršininko pavaduotojas Ramūnas Grigonis, paklaustas, kodėl vieni gyvūnus užmušę asmenys sodinami į kalėjimą, o kiti atsiperka tik piniginėmis baudomis, nesileido į platesnius išvedžiojimus.

„Aš teismo sprendimo komentuoti negaliu“, – nedaugžodžiavo pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius