-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis miesto centre laikomą karvę marina badu

Kaune, Aleksoto mikrorajone, galima pasijausti lyg kaime – laukuose vis dar ganosi karvė, arklys. Nors už lango jau kalendorinė žiema, tačiau kai kurie kauniečiai pamiršo, kad šie naminiai gyvūnai nėra pratę prie šalčio.
Karvė Kauno mieste
Karvė Kauno mieste / 15min.lt nuotr.

„Šeštadienį sulaukėme skundo, kad Aleksoto gyventojas lauke vis dar laiko karvę, kuri yra neprižiūrima, nešeriama. Nesame stambių gyvūnų specialistai, tačiau apžiūrėjus karvę plika akimi matosi, kaip prastai ji atrodo. Be to, kaimynai tvirtina, kad karvės savininkas jau seniai neprižiūri gyvūno“, – apie įvykį informavo gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ direktorė Brigita Kymantaitė.

Anot direktorės, naminiai gyvūnai artėjant šaltam sezonui į tvartus uždaromi jau spalio mėnesį, tačiau karvė ir arklys vis dar ganosi lauke.

„Apie šį įvykį pranešiau Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kurie dar šiandien žadėjo apsilankyti vietoje ir įvertinti gyvūnų būklę bei jo laikymo sąlygas“, – sakė direktorė.

Pagal šiuo metu galiojančias Gyvūnų laikymo taisykles Kauno mieste, gyvūno savininkas privalo nuolat rūpintis gyvūno sveikata, šėrimu, taip pat gyvūno laikymo ir eksploatavimo įrenginiais.

Laikyti ūkinės paskirties gyvūnus, reikalingas savivaldybės leidimas. Šiems gyvūnams turi būti įrengti specialūs pastatai jų laikymui. Tačiau nepanašu, kad karvės savininkas iš viso turi leidimą laikyti gyvūną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius