-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno Gyvūnų globos ir priežiūros taryba prašys nedovanoti gyvūnų per renginius

Kauno Gyvūnų globos ir priežiūros taryba (GGPT) nutarė kreiptis į Kaune veikiančias gyvūnų priežiūros organizacijas, kad būtų siekiama nedovanoti gyvūnų renginiuose, pranešė miesto savivaldybė.
Dovanojami šuniukai
Dovanojami šuniukai / sxc.hu nuotr.

Anot pranešimo, pastaruoju metu miesto renginiuose beglobius gyvūnus priglaudusios ir jiems šeimininkų ieškančios organizacijos rengia įvairias akcijas. Į renginį atėjusiems miestiečiams pristatomi įvairių veislių šunys, katės, papasakojama apie jų būdo bruožus, priežiūrą ir atsakomybę augintiniui.

Dalis žmonių patikusį gyvūną nori pasiimti, o juos priglaudusios organizacijos noriai dovanoja.

„Kai kurie globos organizacijų atstovai pastebi, kad tai nėra teisinga, nes žmogaus sprendimas įsigyti augintinį yra neapgalvotas, nulemtas momentinio įspūdžio ir emocijų. Vėliau gyvūnas gali vėl būti šeimininko atstumtas ir pamestas. Prieglaudoje žmogus gali pabendrauti su patikusiu gyvūnu, dar kartą atvykti vėliau ir jį pasiimti tik tada, kai tvirtai apsisprendžia“, – teigiama pranešime.

Tarybos posėdžio metu taip pat aptarta „Ąžuolyno meškučių cirko“ veikla. Kauno miesto savivaldybė yra viena iš dviejų cirko dalininkių, kitas šios įstaigos dalininkas ir jos direktorius yra Nikolajus Zobovas.

„Gyvūnų globos ir priežiūros taryba gali kreiptis į savivaldybės administracijos direktorių, kad jis inicijuotų visuotinį dalininkų susirinkimą, kuriame būtų aptarti cirko veiklos klausimai“, – siūlė Gyvūnų globos ir priežiūros tarybos pirmininkė, mero pavaduotoja Orinta Leiputė.

Ji atkreipė dėmesį, kad kitų metų viduryje baigiasi sutarties dėl patalpų nuomos laikas. Privatizavimo komisija yra nusprendusi patalpas, kuriose įsikūręs cirkas, įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius