Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno mieste ir rajone rasti du po žeme gyvi palaidoti šunys

Kaune ir rajone užfiksuotas neeilinis žiaurumo protrūkis – rasti du gyvi užkasti šunys.
Temos: 2 Egzekucija Šuo

Žmonių žiaurumo aukomis tapusių gyvūnų likimas nevienodas: Kaune Kalvarijos gatvėje rastas vokiečių aviganis užmigdytas vietoje. Tuo metu Kauno rajone, Raudondvario seniūnijos, Kalnyčių kaimo gyventojo žiauriai sumuštas šuo, nors ir buvo pasmerktas mirti po žemėmis, išgyveno.

Iš pradžių mums sakė, kad šunį neva partrenkė automobilis. Tačiau vietoje sutikti darbininkai papasakojo kitą istoriją, sakė L.Grėblikienė.

„Šitokio žiaurumo nesu mačiusi“

Tokiais žodžiais reto žiaurumo istoriją pradeda Lietuvos gyvūnų globėjų asociacijos vyresnioji specialistė Lolita Grėblikienė. Pašnekovė pasakojo, kad pranešimą apie sunkiai sužeistą šunį, besiblaškantį Kaune, Kalvarijos gatvėje, tarnyba gavo praėjusį ketvirtadienį, balandžio 16-ąją, apie 13 val.

„Iš pradžių mums sakė, kad šunį neva partrenkė automobilis. Tačiau vietoje sutikti darbininkai papasakojo kitą istoriją. Vienas jų tos dienos ryte matė, kaip kažkoks vyras tempė šunį į netoli esantį angarą. Tą vietą darbininkas mums parodė“, – sakė L.Grėblikienė. Atidžiau apžiūrėję angarą, gyvūnų gelbėtojai aptiko kraupų radinį: po žeme buvo užkastas sunkiai sužeistas, bet dar gyvas vokiečių aviganis.

„Sunku žodžiais apsakyti, kaip viskas atrodė. Kraujo klane gulėjęs gyvūnas buvo leisgyvis, bet dar kvėpavo. Matėsi, kad jam sužeista galva..Taip sunkiai sužeistas jis po žeme pragulėjo kelias valandas. Juk darbininkai jį tempiantį vyrą matė ryte, o mes suradome apie pietus“ – sunkiai žodžius rinko Lietuvos gyvūnų globėjų asociacijos darbuotoja. Moters teigimu, vos užmetus akį į sužalotą šunį, atkrito pirmoji versija, kad gyvūnas gali būti patrenktas. „Aiškiai matėsi, kad jam su kažkuo vožta per galvą“, – sakė kaunietė.

Nors specialistai nustatė, kad šuo gana jaunas, patirti sužalojimai buvo tokie rimti, jog vietoje nuspręsta, kad šunį reikia užmigdyti: „Kartu su manimi buvo veterinarijos gydytoja, kuri ir užbaigė vargšelio kančias“. Šuns šeimininkas dar nenustatytas, nes gyvūnas nebuvo paženklintas specialia mikroschema. Neaiškus dar ir jo žudikas. Į įvykio vietą gyvūnui dar esant gyvam Lietuvos gyvūnų globėjų asociacijos specialistai iškvietė Kauno policijos pareigūnus. Šie pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Davėme parodymus ir mes patys, ir mus iškvietę darbininkai. Į vietą atvykę pareigūnai savo akimis pamatė, kad padarytas žiaurus nusikaltimas. Tikiuosi, kad kaltininkas bus surastas“, – vylėsi gyvūnų globėjų asociacijos specialistė.

Po egzekucijos išgyveno

Nemažiau kraupus įvykis neseniai paaiškėjo ir Kauno rajone. Kalnyčių kaimo gyventojas Alfondas G. žiauriai sumušęs savo šunį, jį palaidojo gyvą. Kaip rašo lrytas.lt, sunkiai sužeistą gyvūną po trijų valandų iš kapo duobės ištraukė egzekuciją matę kaimynų vaikai. Visa tai matę tvirtina, jog įvyko tikras stebuklas – kelias valandas po žeme buvęs šuniukas liko gyvas. Išsigelbėti gyvūnui greičiausiai padėjo jo budelio neblaivumas – liudininkų teigimu, šunimi atsikratyti nutaręs vyras buvo labai girtas, todėl neįstengė iškasti gilios duobės. Atvykusiems pareigūnams vyras teisinosi, kad šuo jį puolė, apkandžiojo ranką. Be to, esą anksčiau buvo užpuolęs kaimyno šunį ir karvę. Išgelbėtas gyvūnas glaudžiasi netoli gyvenančią šeimą, augintinį pavadinusią Benu. Šeimininkai jį norėtų padovanoti geraširdžiams žmonėms. Jų skambučių laukiama telefonu 8-685-28758.

Kaune ir rajone užfiksuotos istorijos priminė įvykį Šilutės rajone, Kulėšų kaime. 2007 metais kaimo gyventojas Juozas Agintas negyvai strypu užtalžė šunį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius