Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelmės policija mano, kad serijinė šunų žudikė nenusipelnė baudžiamosios atsakomybės

Pareigūnai įsitikinę, kad vienos Šaukėnų gyventojos įprotį karti ir deginti keturkojus galima pakeisti taikant tik administracinę atsakomybę.
Pareigūnai patikėjo šeimininke, kad šis šuo susižalojo pats.
Pareigūnai patikėjo šeimininke, kad šis šuo susižalojo pats. / Kelmės rajono policijos nuotr.

Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą pagal gautą informaciją apie vienos Šaukėnų seniūnijos (Kelmės r.) gyventojos įprotį karti ir deginti keturkojus.

Policininkai patikėjo moters pasakojimu, kad pastarąjį sykį palaidas jos šuo pats įsipainiojo į kažkokias virves, todėl ir vaikštinėjo po kaimą kraujuota bei nudirta oda.

Tuo tarpu anksčiau net šios moters vaikai yra pasakoję, kad būtent jų mama pakorė šunelį, o jie padėjo jam išsilaisvinti.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, Kelmės rajono komisariato viršininkui adresuotame pareiškime Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus pirmininkė Danutė Navickienė yra rašiusi: „Prašome pradėti tyrimą š. m. liepos 22 dienos pranešimo iš Šiaulių miesto gyventojos pagrindu apie Kelmės rajono Lykšilio kaime gyvenančios pilietės N.K. nuolat vykdomas laikomų šunų egzekucijas, kurias mato gyventojai ir vaikai.“

Gyvūnų globėjams ir policijai buvo pateikta duomenų, kad N.K. (gim. 1959 metais) savame kaime garsėja kaip girtuoklė ir sadistė. Moters teigimu, ji pasiima šunis, tačiau jų nemaitina, o po to pakaria.

Į LGGD skambinusios moters žiniomis, N.K. jau pakorė 5 ar 6 šunelius, o vieną geriausią žmogaus draugą netgi sudegino, nes jis neva kažkuo susirgo. „Dabar laikomą šunį ji taip pat bandė pakarti. Vargšas gyvūnas nusigraužė virvę ir grįžo į kaimą kraujuota ir nudirta oda. Šuo vos gali paeiti, jis yra išsekęs ir toliau kankinamas“, – rašyta D.Navickienės rašte policijai.

Reikalauja bausti griežtai

Sužinojusi, kad Kelmės rajono pareigūnai dėl N.K. veiksmų atsisako pradėti ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje, LGGD Vilniaus skyriaus pirmininkė pasinaudojo teise apskųsti policijos nutarimą Kelmės rajono apylinkės prokuratūrai.

„N.K. vaikai matė, kaip jų motina vykdė šuns egzekuciją ir patys teigė, jog padėjo šuniui išsilaisvinti. Manome, kad vaikų matyta šuns egzekucija traumuoja vaikų psichiką, todėl toks jų motinos poelgis turi būti vertinamas itin griežtai, taikant ne administracinę nuobaudą, o baudžiamąją atsakomybę“, – pažymi LGGD aktyvistė D.Navickienė.

Kelmės r. PK nuotr./Šunelis iš Lykšilio kaimo
Kelmės r. PK nuotr./Šunelio iš Lykšilio kaimo žaizda.

Skundą gavę prokurorai verdiktą paskelbs per vieną ar dvi savaites.

Patikėjo, kad susižalojo pats

Kuo Kelmės rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus tyrėjas Evaldas Alasauskas motyvavo atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais?

Pareigūnas patikėjo N.K. žodžiais, kad ji savo šuns nežalojo ir nekankino. Nors pirmą sykį bendraudama su pareigūnais neblaivi moteris apskritai atsisakė paaiškinti, kas atsitiko jos šuniui, vėliau ji iškėlė versiją, esą keturkojis galėjo susižeisti pats, įkliuvęs, pavyzdžiui, į brakonierių kilpą.

Moteris pareigūnams taip pat pasakojo, kad anksčiau vieną iš jos laikomų šunų buvo apkandžiojusios lapės. Veterinarijos gydytojas Zigmas Bagočius įtarė, kad šuo galėjo būti užkrėstas pasiutlige, todėl jį užmigdė ir liepė šeimininkei sudeginti. N.K. taip ir padarė, šias aplinkybes policijai patvirtino ir Z.Bagočius.

Policijos supratimu, užtenka to, kad Kelmės rajono Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorius surašė N.K. administracinio teisės pažeidimo (ATP) protokolą ir paskyrė jai administracinę nuobaudą pagal ATP kodekso 109 straipsnį.

Šis straipsnis kalba apie Veterinarijos įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių veterinarijos reikalavimus, pažeidimus, kurie piliečiams užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 1000 litų.

Už tai, kad nesuteikė sužalotam šuniui pirmosios pagalbos ir jo negydė, N.K. atsipirko įspėjimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius