TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kijevo zoologijos sode gyvūnai sprunka į laisvę: būreliais ir po vieną

Ukrainos Kijevo zoologijos sode pastaraisiais mėnesiais neramu. Negana to, kad per metus šiame zoologijos sode, kuris įtrauktas į penkių blogiausių pasaulyje sąrašą, nugaišo 70 gyvūnų, likusieji veržiasi į laisvę.
Pagauta lapė
Asociatyvinė nuotrauka: lapė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji iš zoologijos sodo paspruko pilkavainikė gervė. Kažkokiu būdu ištrūkusi iš zoologijos sodo ji nuskrido į miesto centrą ir vos netapo avarijos priežastimi. Paukštį pavyko grąžinti į zoologijos sodą, skelbia portalas newsru.com, kuris remiasi ukrainiečių leidiniu „Siegodnia“.

Vėliau iš zoologijos sodo iš karto paspruko net 16 gyvūnų: 7 švilpikai, 8 dygliuočiai ir lapė. Dygliuočiai buvo sučiupti prie įėjimo į zoologijos sodą, vėliau pagauta ir lapė. O štai švilpikai iki šiol slankioja milžiniškoje zoologijos sodo teritorijoje, sugauti jų nepavyksta.

Paskui pasprukti iš narvo sugebėjo pilkoji gervė. Tačiau bėgimas jai baigėsi nesėkmingai – kadangi gervei buvo pakirpti sparnai, desperacijos apimtas paukštis užlipo iki narvo viršaus, bet iš čia pakliuvo ne į laisvę, o į gretimą narvą, kuriame buvo laikomi vilkai. Šie paukštį suėdė. Vėliau zoologijos sodo darbuotojai teigė, kad paukštis turbūt treniravosi pabėgimui – jis įsibėgėdavo ir mėgindavo lipti narvo grotomis į viršų.

Šiomis dienomis zoologijos sode įvyko dar vienas pabėgimas – savo voljerą paliko barsukas. Tiesa, jis veržėsi ne į laisvę, o į gretimą voljerą, kuriame gyvena kiaunė. Zoologijos sodo darbuotojai buvo apstulbinti barsuko sugebėjimų – jam pavyko išlenkti metalinį narvo tinklą ir pakliūti į vidų. Kiek laiko barsukas buvo kiaunės narve, nežinoma. Zoologijos sodo darbuotojai grąžino barsuką į narvą, kur šis puolė į depresiją – guli ir žiūri kiaunės narvo link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius