Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koncertas beglobiams gyvūnėliams

Gitaros koncertas – grynas malonumas, ypač, jeigu gitara tokiose rankose, kaip baltarusių gitaristo Igorio Dedusenko, bet šį kartą gitaros koncertas taip pat yra ištiesta draugiškos pagalbos ranka: kiekvienas, ateisiantis rugpjūčio 7 dieną į Šv. Kotrynos bažnyčioje vyksiantį koncertą, dalyvauja paramos pamestiems naminiams gyvūnėliams akcijoje, kadangi visos surinktos už bilietus lėšos bus perduotos prieglaudai „SOS gyvūnai“.
Dedusenko
I.Dedusenko. / Organizatorių nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad šio koncerto idėja buvo inicijuota festivalio organizacinės komandos narių. Kai kurie gyvūnai, gyvenantys jų namuose, yra paimti iš prieglaudos, todėl pamačius skurdžią gyvūnų globos organizacijos buitį, buvo sunku likti abejingiems. „Kai ėmiau antrąjį katiną, – pasakoja viena iš festivalio organizacinės komandos narių, – teko nuvažiuoti į pačią prieglaudą. Ten mane ištiko šokas, nes... Gyvūnėliai gyvena labai prastomis sąlygomis, nuolatos trūksta įrangos, vaistų ir pan. Žmonės dirba savo noru, be jokio atlygio, iš idėjos, ir kuo daugiau domėjausi, tuo labiau supratau, kokia prasta situacija šioje prieglaudoje.“ Taip ir buvo nuspręsta paskirti visas vieno festivalio koncerto surinktas lėšas „SOS gyvūnų“ prieglaudai.

Koncerto atlikėjas Igoris Dedusenko atsisakė honoraro už šį koncertą, bet ketina surengti įsimintiną šiltą ir nuoširdų rečitalį. Jaunasis gitaristas yra keliolikos tarptautinių konkursų laureatas, muzikalus, lyrinio braižo, virtuoziškas, perspektyvus muzikantas.  Iš tiesų gitara I.Dedusenko rankose pavirsta natūraliu ir tikriausiu būdu išsikalbėti – sudėtingi pasažai praskrieja tarytum būtų labai paprasti, lieka tik muzika, tausojanti emocinę šilumą.

 Klausydami meistriškai atliekamų A.Tansmano, F.De Fossa, D.Asimovicho, A.Piazzollos ir kitų kompozitorių kūrinių, visi drauge truputį padėsime pūkuotiems ir gauruotiems žmogaus draugams. Daugiau informacijos apie „SOS gyvūnai“ veiklą, ieškančius namų gyvūnėlius ir paramos galimybes sužinosite adresu www.sos-gyvunai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius