Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kormoranus pajūryje retina brakonierių šūviai

Kas rytą – keli nušauti kormoranai. Apie šimtą negyvų paukščių jau surinkę Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai kreipėsi į policiją, tačiau kol kas šaulių sugauti nepavyksta.
Kormoranai
Kormoranai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Gal kai kam kormoranai ir nėra gražūs, tačiau šitaip elgtis žiauru. Brakonieriai net nesurenka nušautų paukščių ir gilzių. Jie taiko tiesiai į lizdus“, – piktinosi Kuršių nerijos nacionalinio parko Gamtos ir kultūros paveldo skyriaus vedėjas Gediminas Gražulevičius.

„Lietuvos rytas“ praneša, kad Juodkrantės sengirėje įsikūrusi kormoranų kolonija seniai tapo nesibaigiančių diskusijų tema.

Jau keletą metų kormoranai įvairiais būdais baidomi, kad neišperėtų palikuonių. Žmonės leidžia blizgančius vandenilio dujų pripildytus balionus, stato vėliavas, kaliauses, šaudo petardomis. Taip mažinama kormoranų kolonija.

Paukščiai kelia rūpesčių kai kuriems vietos gyventojams ir žvejams. Balkšvomis šių paukščių išmatomis apdergtos pušys ir krūmynai džiūsta, kenčia ir miško paklotė. Žvejai piktinasi, kad šie sparnuočiai iš Kuršių marių išgriebia daug mailiaus, suryja nemažai žuvų.

Šaudyti kormoranus draudžiama.

„Pastaraisiais metais šių paukščių nedaugėja – yra apie 3 tūkstančius lizdų. Išsigandę šaudymo paukščiai gali išsiskaidyti į atskiras kolonijas ir išplisti į kitas vietas, tuomet kils daugiau rūpesčių“, – baiminosi G.Gražulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius