-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos policija ieško pabėgusios rudosios meškos

Policija ir vieno Latvijos nacionalinio parko darbuotojai ketvirtadienį naršė miškus, ieškodami rudosios meškos, kuris pabėgo iš netoli Rygos esančio draustinio per patį grybavimo sezono įkarštį.
Rudasis lokys
Rudasis lokys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lygatnės gamtos parke įrengtame aptvare nuo 1995 metų gyvenusios meškos Madės paieškose buvo pasitelkti šunys pėdsekiai ir netgi įrengti spąstai su medaus jauku.

Žvėris paspruko per aptvare atsiradusią skylę ketvirtadienio vakarą, o Madės dingimas buvo pastebėtas tiks penktadienio rytą, Gaujos nacionalinio parko darbuotoja Velga Vytuola sakė naujienų agentūrai BNS.

„Ji tikriausiai snaudžia po pietų, sočiai paėdusi, ir atsibus vakarop“, – pridūrė ji, meškos paieškoms tebesitęsiant aplinkiniuose miškuose.

Suaugę rudieji lokiai gali sverti 300–780 kilogramų, nors Madė yra viena iš smulkiausių parke gyvenančių meškų ir nelaikoma pavojinga, aiškino V.Vituola.

Madė yra ramaus būdo – tai gera žinia grybautojams ir uogautojams, kasmet užplūstantiems Latvijos miškus vasaros pabaigoje.

Policija uždarė kai kuriuos vietinius kelius ir patarė parko gyventojams bei lankytojams būti atsargiems.

Lygatnės gamtos parkas yra Gaujos nacionaliniame parke šalies centrinėje dalyje, už maždaug 70 kilometrų nuo sostinės. Jame įrengtame žvėryne laikomos lūšys, vilkai, stumbrai ir lokiai, sulaukiantys daug lankytojų dėmesio.

Gražia gamta pasižymintis Gaujos nacionalinis parkas yra populiarus tarp žygeivių, dviratininkų, baidarininkų ir medžiotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius