-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje reta baltoji liūtė atsivedė tris jauniklius

Vidurio Lenkijoje įsikūrusiame privačiame zoologijos sode auginama baltoji liūtė atsivedė tris jauniklius, kuriuos rūpestingai globoja.
Baltoji liūtė Azira su jaunikliu
Baltoji liūtė Azira su jaunikliu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lodzės vaivadijoje esančiame Borysevo miestelyje įsikūrusio zoologijos sodo „Zoo Safari“ vadovas Andrzejus Pabichas sakė, kad baltosios liūtės dažnai būna iš prigimties nevaisingos, o susilaukusios jauniklių neretai juos atstumia.

Taip pat retai pasitaiko, kad atvedami iš karto trys jaunikliai.

Dėl retos mutacijos atsiradę baltieji liūtai yra kilę iš Kriugerio porūšio afrikinių liūtų, gyvenančių kai kuriuose Pietų Afrikos laukinių gyvūnų draustiniuose ir laikomų zoologijos soduose visame pasaulyje.

Dėl retos mutacijos atsiradę baltieji liūtai yra kilę iš Kriugerio porūšio afrikinių liūtų, gyvenančių kai kuriuose Pietų Afrikos laukinių gyvūnų draustiniuose ir laikomų zoologijos soduose visame pasaulyje

Pasak A.Pabicho, šiuo metu pasaulyje gyvena iš viso apie 90 baltųjų liūtų.

Zoologijos sodo vadovas naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad pustrečių metų amžiaus baltoji liūtė Azira kantriai žindo ir globoja mažylius, atėjusius į pasaulį sausio 28 dieną.

Jų tėvas, pusketvirtų metų baltasis liūtas Sahimas laikomas gretimame narve ir garsiai riaumoja ant visų, kas prieina per arti jo šeimynos.

„Laimei, vaikavimasis įvyko visiškai sklandžiai, – pasakojo A.Pabichas. – Nerimavome, ar viskas bus gerai: ar motina neatmes jauniklių, ar turės pieno? Bet, laimei, viskas baigėsi gerai. Motina priėmė jauniklius, juos maitina ir yra labai rūpestinga.“

Zoologijos sodas nurodė suteiksiantis jaunikliams vardus, kai jie truputį paūgės ir bus galima nustatyti jų lytį. Tikimasi, kad jie nuo balandžio jau galės būti išleisti į atvirą aptvarą.

2008 metais atidarytame „Zoo Safari“ laikomi apie 80 rūšių gyvūnai, tarp jų baltieji tigrai ir baltieji kupranugariai. Zoologijos sodas praeitais metais priėmė 160 tūkst. lankytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius