-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos įžymybės dėl beglobių kačių atsisakė drabužių

Internete pradėjo veikti paramos krautuvėlė, kurioje galima įsigyti patikusių Lietuvos įžymybių drabužių ar daiktų. Visos surinktos lėšos bus skirtos pagelbėti beglobiams gyvūnams – įrengti pirmąjį Lietuvoje kačių gerovės centrą. Iniciatyvą paskelbė ir prie jos prisijungti kviečia gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“.
Suknelė, su kuria Evelina Anusauskaitė pasirodė festivalyje „Slavianskij bazar“
Suknelė, su kuria Evelina Anusauskaitė pasirodė festivalyje „Slavianskij bazar“ / GGT „Pifas“ nuotr.

Savo daiktus tam, kad beglobiai gyvūnai gyventų geriau, sutiko paaukoti tokie Lietuvos muzikos ir šou pasaulyje žinomi veikėjai kaip Evelina Anusauskaitė, Agnė Jagelavičiūtė, Jogaila Morkūnas, Renata Mikailionytė, Redita Dominaitytė, atlikėjai Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Linas Adomaitis, Vilija Matačiūnaitė, „Golden Parazyth“, grupės „Olia lia pupytės“ ir „Liūdni slibinai“.

GGT Pifas nuotr./Evelina Anusauskaitė perduoda dovanojamus drabužius Pifo vadovei Brigitai Kymantaitei.
GGT „Pifas“ nuotr./Evelina Anusauskaitė perduoda dovanojamus drabužius „Pifo“ vadovei Brigitai Kymantaitei.

„Stengiamės nuolat organizuoti įvairias akcijas, kuriomis atkreiptume visuomenės dėmesį į beglobius gyvūnus. Manau, kad artėjančios gražiausios metų šventės yra tinkama proga prisiminti, kad ir apleistiems bei užmirštiems gyvūnams reikia mūsų pagalbos ir šilumos. Tikimės, kad žmonių parama padės įkurti pirmą kačių gerovės centrą šalyje“, – teigė gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ vadovė Brigita Kymantaitė.

Prie iniciatyvos prisidėjusi pasaulinio konkurso „Avon Voices“ nugalėtoja, dainininkė Evelina Anusauskaitė, pati augina kalytę Jumą, kurią prieš metus su šeima parsivežė iš gyvūnų globos namų. Dainininkė „Pifo“ kačių gerovės centro įrengimui paaukojo savo drabužių. Tarp jų – suknelė, kurią ji vilkėjo festivalyje „Slavianskij Bazar“, bei marškinėliai, su kuriais Evelina eidavo į repeticijas.

Paklausta, kodėl atiduoda suknelę, kuri turi savo istoriją, Evelina atsakė: „Ji man labai miela ir patogi, tačiau atiduoti negaila. Turiu taisyklę, kad, jei nori turėti kažką naujo, niekada negailėk seno.“

Anot B. Kymantaitės, kačių gerovės centrą planuojama atverti ateinančią vasarą Kauno rajone. Jame katėmis bus laikinai rūpinamasi tol, kol joms bus surasti nauji namai. Centras bus įrengtas name, kurį organizacijai paaukojo geros valios žmonės. Centre užteks vietos tinkamai pasirūpinti apie 30 kačių, taip pat šiose patalpose bus vykdomos šviečiamosios paskaitos lankytojams ir moksleivių grupėms.

Įžymybių daiktus ir drabužius jau galima įsigyti „Pifo“ paramos krautuvėlėje pifokrautuvele.lt.

GGT Pifas nuotr./Kačių namas Kauno rajone
GGT „Pifas“ nuotr./Kačių namas Kauno rajone

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius