-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pasieniečių šunims nebuvo lygių tarptautiniame čempionate Latvijoje

Lietuvos pasieniečių tarnybiniai šunys buvo nepralenkiami prestižiniame čempionate Latvijoje, nugalėję visų kaimyninių šalių keturkojus.
Pasieniečių tarnybinis šuo Hercas
Pasieniečių tarnybinis šuo / VSAT nuotr.

Šeštadienį Latvijos mieste Rezeknėje baigėsi keturias dienas trukęs šios šalies pasienio tarnybos tarnybinių šunų meistriškumo čempionatas. Jame rungėsi Latvijos, Baltarusijos, Estijos, Rusijos, Suomijos, Lietuvos pasieniečių ir jų augintinių komandos bei Latvijos muitininkų šunys.

Sudėtingose varžybose viena iš rungčių buvo narkotinių medžiagų paieška. Jų šunys ieškojo patalpose, automobiliuose ir imituojamame keleivių bagaže. Be to, keturkojai įvairių šalių pasieniečių pagalbininkai varžėsi pėdsekystės rungtyje, kai sekė 16 valandų senumo paliktais pėdsakais. Šunims taip pat teko rungtis daiktų ir žmogaus paieškos vietovėje rungtyse.

Susumavus čempionato rezultatus paaiškėjo, kad lygių nebuvo Lietuvos Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) komandai, aplenkusiai ir tarnybinės kinologijos srityje favoritais laikomus suomius, ir pastaruoju metu ypač tobulėjančius bei didelius materialinius resursus kinologijai vystyti skiriančius baltarusius.

Čempionato nugalėtojais tapo VSAT Vilniaus rinktinės kinologas Mindaugas Ruzas su belgų aviganiu Belu bei du VSAT Ignalinos rinktinės kinologai – Justas Aidietis su vokiečių aviganiu Bariu ir Saulius Bučelis su belgų aviganiu Belga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius