-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Masine eisena kauniečiai minėjo gyvūnų globėjo dieną

Šeštadienį Kaune surengtas Šv. Pranciškaus gyvūnų globėjo dienos minėjimas. Jos akcentu tapo didžiulė keturkojų augintinių eisena.

Ketvirtus metus organizuojama gyvūnų globėjo dienos šventė tapo tradiciniu gyvūnų mylėtojų renginiu Kaune.

„Kauno senamiesčio draugijos“ renginys miestiečius pakvietė susiburti prie Kauno pilies. Rytą Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios už gyvūnų organizacijos darbuotojus, savanorius ir visus gyvūnų mylėtojus.

Po mišių surengta gyvūnų eisena aplink Kauno pilį. Kaip niekad ilgoje eisenoje daugiausia buvo galima sutikti šunų ir jų šeimininkų, tačiau tarp jų buvo ir keletas kačių. Tiesa, katėms šunys taip nekliuvo, kaip pastariesiems katės.

Eisenai pasiekus Kauno pilies kiemą organizatoriai pasveikino susirinkusiuosius, o dvasininkai palaimino gyvūnų šeimininkus ir jų augintinius.

Pasaulinė gyvūnijos ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio, gyvūnų globėjo diena minima kasmet spalio 4 dieną. Mintis paminėti šią dieną gimė 1931 metais Florencijoje, tarptautinėje konferencijoje, skirtoje gyvūnų globai.

Pranciškus Asyžietis (itališkai – Francesco di Bernardone) apie 1182 m. gimė Asyžiuje, Italijoje. Pasaulis žino Pranciškų Asyžietį kaip poetą, visuomenės veikėją, gamtos mylėtoją, kuris žavėjosi žvaigždžių spindėjimu, kalnais, slėniais ir gyvūnijos grožiu. Pasak istorijos šaltinių, Pranciškus suprato gyvūnus, mokėjo paukščių kalbą, buvo prisijaukinęs vilką. Beturtis žmogus, praturtinęs pasaulį, – Pranciškus Asyžietis mirė 1226 m. spalio 3 d, o spalio 4 d. buvo palaidotas Šv. Jurgio katedroje, vėliau kanonizuotas, palaikai perkelti į Šv. Pranciškaus baziliką Rojaus kalvoje, Asyžiuje. Po mirties Pranciškus Asyžietis Italijoje buvo paskelbtas šventuoju – gyvūnų, katalikybės plėtros, gamtos apsaugos ir prekybininkų globėju.

VIDEO: Šimtai gyvūnų mylėtojų Kaune šventė gyvūnų globėjo dieną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius