-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mažeikių pasieniečiai džiaugiasi dviem naujais pagalbininkais (nuotraukos)

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Šiaulių rinktinės pasieniečių keturkojų pagalbininkų gretas papildė du vokiečių aviganių veislės šuniukai – Boska ir Bandis.
Bandis
Bandis / VSAT Šiaulių rinktinės nuotr.
Temos: 2 Mažeikiai Šuo

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Šiaulių rinktinės Mažeikių užkardos kinologai iš Vilniaus rinktinės kolegų gavo du vos dviejų mėnesių sulaukusius vokiečių aviganių veislės patinėlius.

Kinologai vyko į sostinę, kur patys rinkosi būsimuosius keturkojus pagalbininkus.

Gintarui Stankui patiko Boska, o Tomui Taurinskiui – Bandis.

Abu mažyliai ateityje tarnyboje pakeis keturkojus veteranus – G. Stankaus dresuojamą Naidą ir pagarsėjusį Rofą, kuris kartu su kinologu T. Taurinsiu nekart yra dalyvavęs žmonių paieškoje bei išgelbėję į nelaimę pakliuvusius žmones.

„Rofui šiais metais sukaks 9 metai. Tarnybiniam šuniui tai išties yra nemažai. Žmonės mėgsta palyginti, koks yra šuns amžius, perskaičiavus į žmogaus amžių. Paprastai vieneri šuns gyvenimo metai prilyginami septyneriems žmogaus gyvenimo metams. Taigi Rofas kitais metais švęs 70-metį“, - juokavo pasieniečiai kinologai.

Abu pasieniečiai su tarnybiniais šunimis yra dalyvavę daugybėje VSAT operacijų, asmenų, daiktų, narkotinių medžiagų paieškose.

VSAT kinologai ir jų šunys dažnai kviečiami, kai reikia rasti dingusius žmones, sulaikyti plėšikus, aptikti pasiklydusius gyvulius. Dažniausiai pasieniečių pagalbos prašo policijos pareigūnai, į kuriuos kreipiasi bėdos ištikti toliau nuo sienos įsikūrę gyventojai.

T. Taurinskis ir jo dresuojamas vokiečių aviganis Rofas ne kartą skubėjo žmonėms į pagalbą. 2006 metais aptiko ir išgelbėjo gyvybę Mažeikių rajono Tulnikių miške dingusiam vyrui, kurį buvo prispaudęs nuvirtęs medis.

2007 metų vasarį Rofo uoslė nenuvylė ieškant garbaus amžiaus Žiogaičių kaimo gyventojos, kurią šuo rado įkritusią į melioracijos griovį. Orientaciją praradusi moteris ten buvo išgulėjusi visą parą. Jau po kelių dienų keturkojis padėjo pareigūnams išsiaiškinti vagystę Sedos miestelyje.

Praėjusių metų gegužę T. Taurinskiui su Rofu Kudirkos Naumiestyje pavyko surasti iš namų išėjusią ir artimųjų nesėkmingai ieškotą senolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius