-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minijos upėje išgelbėtas įstrigęs leisgyvis briedžio jauniklis

Šeštadienio vakarą Klaipėdos rajono žvejai ir Gyvosios gamtos inspektoriai vadavo Minijos upėje ties Mingės kaimu properšoje įstrigusį briedės jauniklį. Spėjama, kad briedžiuko motina nuskendo.
Briedės jauniklis iškeltas į krantą iš apšalusios Minijos vandenų.
Briedės jauniklis iškeltas į krantą iš apšalusios Minijos vandenų. / Klaipėdos rajono žvejų asociacijos nuotr.

Minijos upės vandenyse įstrigęs briedis buvo pastebėtas penktadienio vakarą. Į vietą atvykę Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos darbuotojai ištraukė briedžiuką į krantą. Briedis vis bandė stotis, tačiau nesėkmingai: bandydamas remtis ant kojų vis krito į sniegą.

Klaipėdos rajono žvejų asociacijos nuotr./Minijos upėje įstrigęs briedžių jauniklis savarankiškai nepajėgė pasiekti kranto.
Klaipėdos rajono žvejų asociacijos nuotr./Minijos upėje įstrigęs briedžių jauniklis savarankiškai nepajėgė pasiekti kranto.

„Spėliojome, kad gyvūnui galėjo būti sužalotos kojos. Tačiau atvykęs veterinaras sužalojimų nenustatė. Matoma, kad jauniklis, sveriantis maždaug 150 kilogramų, išseko kapanodamasis vandenyje“, – 15min pasakojo prie gelbėjimo operacijos prisidėjęs Klaipėdos rajono žvejų asociacijos atstovas Tomas Navalinskas.

Spėliojama, kad praėjusių metų vados briedžiukas per Miniją bandė nusigauti į kitą krantą paskui savo motiną. Briedė greičiausiai paskendo, o jauniklis liko kapanotis vienas.

Į Mingę atvykęs veterinaras suleido briedžio jaunikliui raminamųjų, antibiotikų. Žvejai šildė išsekusį gyvūną, kol buvo sprendžiama, kur būtų galima jį laikinai apgyvendinti.

Briedį priimti sutiko vietos gyventojas. Kurį laiką sušalęs laukinis gyvūnas bus apgyvendintas ūkiniame pastate. Bus stebima jo būklė kol sutvirtės ir galės gyventi savarankiškai gamtoje.

VIDEO: Žvejai savo kūnais bandė sušildyti paliegusį briedžio jauniklį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius