Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moliūgiadienio“ metu – 300 moliūgų žvėreliams

Praėjusį šeštadienį Lietuvos zoologijos sode vyko „Moliūgiadienis“. Jo metu visi lankytojai, atnešę didelį moliūgą į sodą, galėjo įeiti 20 proc. pigiau. Kauniečiai ir miesto svečiai, nepabūgę šeštadieninio blogo oro, noriai rinkosi į zoologijos sodą ir dalyvavo įvairiose veiklose.
„Moliūgiadienis“ Lietuvos zoologijos sode
„Moliūgiadienis“ Lietuvos zoologijos sode / Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Akyliausi lankytojai dalyvavo moliūgų medžioklėje, ieškodami teritorijoje pasislėpusių moliūgų ir už tai gaudami prizus. Taip pat mažųjų smalsuolių vidurdienį laukė šešėlių teatro „Mėlyniukas“ spektaklis „Vilkas ir septyni ožiukai“, o drąsiausi galėjo paklausyti šikšnošparniškos edukacijos. Be viso to, renginio metu buvo pjaustomi moliūgai, o tai padėjo daryti moterų krepšinio klubo „Kibirkštis“ krepšininkės. Taip pat zoologijos sode buvo įrengta fotosiena iš moliūgų, prie kurios bus galima nusifotografuoti apsilankius ir artimiausiu metu.

Skaičiuojama, kad „Moliūgiadienio“ metu buvo surinkta apie 300 moliūgų zoologijos sodo gyventojams. Moliūgus nešė tiek paprasti lankytojai, tiek mokyklos ir įstaigos. Net 118 vienetų moliūgų zoologijos sodui padovanojo Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centras „Aqua“, o Kauno VDU botanikos sodas atvežė įvairiausių rūšių moliūgų, kurių svoris siekė apie 400 kg, sunkiausias – net 70 kg.

Zoologijos sodo gyventojams moliūgas – ne tik maistas, bet ir žaislas. Gyvūnų prižiūrėtojai juos išpjausto ir prideda įvairių skanėstų – vieniems tai mėsa, kitiems – žuvis, o tretiems – gilės. Tad moliūgas – ne tik maistas, bet ir užimtumo dalis, o tai labai svarbu gyvūnams, gyvenantiems zoologijos sode, nes jie turi pasukti galvą, kaip pasiekti skanėstus, ir tai praturtina jų kasdienybę, skatina domėtis aplinka. Moliūgai yra beveik visų kanopinių, kai kurių paukščių ir beždžionių raciono dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius