Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai siuntoje surado anakondos, dramblio ir krokodilo odų

Pirmadienį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Vilniaus pašto poste tikrindami siuntas sulaikė beveik 2 kg įvairių egzotinių gyvūnų odų.
Pareigūnai aptiko 1,862 kg įvairių egzotinių gyvūnų odų.
Pareigūnai aptiko 1,862 kg įvairių egzotinių gyvūnų odų. / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Muitininkai, tikrindami pašto siuntą iš JAV, joje, kaip įtariama, aptiko 1,862 kg įvairių egzotinių gyvūnų odų. Kadangi muitinei nebuvo pateikti CITES sertifikatai ir kiti reikalingi leidimai, pasaulyje nykstančių gyvūnų − anakondos, pitono, dramblio, dviejų krokodilų – odos sulaikytos.

Sulaikytos gyvūnų odos perduotos Gamtos tyrimų institutui ištirti. Pasitvirtinus muitininkų įtarimams, asmeniui bus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, jam gresia bauda iki 3 tūkst. litų.

Minėtas nykstančių gyvūnų dalis iš JAV į mūsų šalį buvo bandoma pargabenti pažeidžiant Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvenciją (CITES). Vienas pagrindinių šios konvencijos principų – mažinti egzotinių gyvūnų bei augalų įsigijimo poreikį. Tokiu būdu užkertamas kelias retų gyvūnų bei augalų rūšių naikinimui.

Muitinės departamentas primena, kad ketinantiems į Lietuvą parsivežti (parsisiųsti) egzotinių gyvūnų, jų dalių ar suvenyrų, pirmiausiai būtina susipažinti su CITES konvencijos nuostatomis bei 2002 m. Lietuvoje įsigaliojusiomis Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklėmis, kurias galima rasti Lietuvos muitinės interneto svetainėje. Šios taisyklės reglamentuoja laukinių gyvūnų, jų dalių ar produktų, gautų iš laukinių gyvūnų pardavimą, pirkimą, taip pat įvežimą į Lietuvos teritoriją, išvežimą iš jos ar gabenimą tranzitu, prekybos leidimų išdavimą ir jų kontrolės tvarką. Šių taisyklių reikalavimai yra privalomi visiems fiziniams ir juridiniams asmenims, esantiems Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius