Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naująją Zelandiją pasiekęs Antarktidos pingvinas sulaukė liūdnos lemties

Pingvinas, pramintas Jaunėliu Linksmosiomis Pėdutėmis, kurį jūra atnešė į Naująją Zelandiją už maždaug 2 tūkst. kilometrų nuo namų, nugaišo, nors buvo dedamos didelės pastangos jį išgelbėti, penktadienį pranešė Velingtono zoologijos sodas.
Lisa Argilla su pingvinu
Lisa Argilla su pingvinu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Grupė veterinarų penkias dienas mėgino gydyti jauną karališkąjį pingviną, kuris srovių buvo nuneštas toli nuo savo kolonijos prie Antarktidos esančioje Makvorio saloje ir matomai 12 mėnesių praleido jūroje.

Tačiau zoologijos sodo vyriausioji veterinarė Lisa Argilla sakė, kad pingvinas nugaišo praeitą naktį dėl išsekimo ir inkstų veiklos sutrikimo.

„Kadangi šis pingvinas pas mus pateko sverdamas beveik tris kilogramus mažiau nei įprasta, jis neturėjo visiškai jokių atsargų, ir įtariame, kad vėliau tai lėmė daugelio organų veiklos sutrikimą, įskaitant inkstų sutrikimą, kurį diagnozavome jį atvežus“, – aiškino ji.

„Laukinių gyvūnų medicina – labai sudėtinga sritis, ir nors padarėme viską, ką galėjome, deja, pingvinas neišgyveno“, – pridūrė L.Argilla.

Suradus šį paukštį buvo atgaivinti prisiminimai apie Linksmąsias Pėdutes – imperatoriškąjį pingviną, kuris buvo rastas išmestas jūros netoli Velingtono 2011-ųjų birželį ir per aštuonias savaites trukusią reabilitaciją sulaukė susidomėjimo visame pasaulyje.

Vienas Naujosios Zelandijos tyrimų laivas galiausiai paleido tą pingviną Pietų vandenyne, bet iki tol jį suspėjo aplankyti kai kurios garsenybės, tokios kaip Britanijos aktorius Stephenas Fry, o Naujosios Zelandijos premjeras Johnas Key pasiuntė jam nuoširdžiausius linkėjimus.

Tačiau prie Linksmųjų Pėdučių kūno pritvirtintas sekimo prietaisas po kelių dienų liovėsi siuntęs signalus, todėl buvo nuogąstaujama, kad pingvinas galėjo tapti ryklio grobiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius