Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Zelandijoje įvyko pasaulinis avių kirpimo čempionatas

Kas dvejus metus vykstantis avių kirpimo čempionatas šiais metais vėl buvo surengtas Naujojoje Zelandijoje.
Pasaulinis avių kirpimo čempionatas
Pasaulinis avių kirpimo čempionatas / Kadras iš vaizdo įrašo

„Auksinių žirklių“ čempionate šįkart nugalėjo Johnas Kirkpatrickas, įveikęs varžovus net iš 25 pasaulio šalių, – praneša „The Telegraph“.

Avių kirpimo čempionatas, vykstantis nuo 1977 metų, Naujojoje Zelandijoje, kur avių yra daugiau nei žmonių, laikomas prestižiniu renginiu. Todėl nenuostabu, kad į nedideliame Naujosios Zelandijos miestelyje Mastertone surengtas varžybas atvyko ir šalies ministras pirmininkas Johnas Key, ir gubernatorius Jerry Materparae.

Šiais metais Naujosios Zelandijos lobistinė grupė siekia, kad avių kirpimas būtų pripažintas kaip olimpinis sportas ir būtų įtrauktas į olimpines žaidynes.

„Auksinių žirklių“ čempionato dalyviai yra vertinami pagal savo tikslumą tiek kerpant žirklėmis, tiek mašinėle. Čempionate baudos taškai skiriami tuo atveju, jeigu dalyviai pernelyg ilgai kerpa avis arba kaip nors jas sužeidžia.

Čempionato nugalėtojui Johnui Kirkpatrickui atiteko 3 tūkst. Naujosios Zelandijos dolerių (maždaug 6 480 litų). Tai buvo jau ketvirta jo pergalė per dešimt metų.

„Kai tik pradėjau dalyvauti šiame čempionate, visuomet siekiau, kad mano vardas atsidurtų ant avių kirpimo čempionato nugalėtojo trofėjaus“, – džiaugsmo neslėpė „Auksinių žirklių“ čempionato nugalėtojas J.Kirkpatrickas.

41-erių J.Kirkpatrickas, kuris gyvena Naujojoje Zelandijoje, nugalėjo 2010-ųjų metų čempioną Camą Fergusoną iš Naujosios Zelandijos, kuris šįkart užėmė antrąją vietą. C.Fergusonui priklauso avių kirpimo pasaulio rekordas – jis per 8 valandas sugebėjo apkirpti net 742 avis.

Šiais metais Naujosios Zelandijos lobistinė grupė siekia, kad avių kirpimas būtų pripažintas kaip olimpinis sportas ir būtų įtrauktas į olimpines žaidynes.

Vilnos kirpimą sporto rūšimi jau pripažino valstybinė Sporto ir pramogų taryba, kuri pasirūpina piniginiais prizais šių varžybų nugalėtojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius