Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujosios taisyklės iš butų išguis smauglius

Uostamiesčio valdininkai rengia naujas Gyvūnų auginimo ir laikymo Klaipėdos mieste taisykles, apribosiančias galimybes laikyti pavojų aplinkiniams keliančius gyvius, tokius kaip agresyvūs šunys, smaugliai, krokodilai ir pan.
Klaipėdietis Giedrius, turintis augintinį Čarlį, poros jam ieškoti negalės – naujosios taisyklės namuose leis laikyti tik vieną suaugusį šunį.
Klaipėdietis Giedrius, turintis augintinį Čarlį, poros jam ieškoti negalės – naujosios taisyklės namuose leis laikyti tik vieną suaugusį šunį. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Naujosios taisyklės, pakeisiančios priimtas prieš šešerius metus, turėtų būti priimtos paskutiniame šiemet Klaipėdos Tarybos posėdyje. Kaip pasakojo Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, naujoje taisyklių redakcijoje numatyta nemažai pokyčių. Nuo šiol norintiems įsigyti keturkojį nereikės klausti kaimynų sutikimo. Tačiau turėti dagiau nei vieną suaugusį šunį ar katę, laikyti jų vadas daugiabučiuose nebus galima.

Buldogui butas – ne vieta

Klaipėdoje atsiras ir nemažai suvaržymų egzotiškų ir agresyvių gyvūnų mėgėjams. Po vasarą nutikusio incidento, kai viename miegamajame Klaipėdos rajone daugiabučio siena gąsdindamas gyventojus nušliaužė smauglys, susirūpinta, ar butas – tinkama vieta tokiam gyviui laikyti. Esą tokie gyvūnai gali ne tik išgąsdinti, bet ir sužaloti.

Naujose Gyvūnų auginimo ir laikymo Klaipėdos mieste taisyklėse numatyta, kad pavojų aplinkiniams keliančių gyvūnų, tokių kaip buldogų, Stafordšyro terjerų, nebus galima laikyti daugiabučiuose. Norintieji laikyti, veisti ir prekiauti agresyvių veislių šunimis turės gauti specialius leidimus.

Naujose Gyvūnų auginimo ir laikymo Klaipėdos mieste taisyklėse numatyta, kad pavojų aplinkiniams keliančių gyvūnų, tokių kaip buldogų, Stafordšyro terjerų, nebus galima laikyti daugiabučiuose.Taip pat atsiras naujovių ženklinant augintinius – specialios mikroschemos neužteks. Siekiama, kad specialų pakabutį su būtina informacija apie gyvūną turėtų kiekvienas keturkojis.

Taisyklėse bus aktualių pokyčių ir šeškų augintojams. Šeškai, kaip galintys kelti pasiutligės grėsmę, turės būti skiepijami.

Ekskrementų dėžių dar nebus

Numatyta naujovių ir dėl gyvūnų vedžiojimo – bus draudžiama tai daryti prie vaikų žaidimui skirtų smėlių dėžių, nebus galima naudoti šį smėlį kraikui.

Taisyklės įtvirtins ir seniau galiojusią nuostatą, kad augintinių šeimininkai turės surinkti jų augintinių paliktus ekskrementus. Tačiau dėl lėšų stygiaus specialių dėžių kol kas nebus statoma. Todėl išbraukus nuostatą „išmesti į specialias dėžes“, leidžiama mesti maišelius su ekskrementais kartu su visomis šiukšlėmis į konteinerius.

Taisykles Miesto ūkio komitete aptarę politikai pasigedo nuostatos dėl bičių. Esą kai kurie mieste gyvenantys žmonės įsigudrino laikyti bites balkonuose taip keldami grėsmę aplinkiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius