-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujosios Zelandijos veterinarai sunkiai apsinuodijusiam katinui perpylė šuns kraują

Tradicinė nesantaika tarp naminių augintinių buvo atidėta į šalį Naujojoje Zelandijoje, kai šuns kraujas buvo panaudotas gelbstint sunkiai apsinuodijusį katiną, atlikus retą kitos rūšies gyvūno kraujo perpylimą, trečiadienį pranešė žiniasklaida.
Kim Edwards su savo katinu Rory ir Michelle Whitmore su kraujo donoru labradoru Maci
Kim Edwards su savo katinu Rory ir Michelle Whitmore su kraujo donoru labradoru Maci / nzherald.co.nz nuotr.

Rudo raino katino Rory šeimininkę Kim Edwards apėmė neviltis, kai jos augintinis prisirijo žiurknuodžių. Leisgyvis keturkojis buvo skubiai išvežtas į vietos veterinarijos kliniką Taurangos mieste Šiaurės saloje.

Veterinarė Kate Heller sakė, kad katinas sparčiai silpo, todėl jam reikėjo skubiai perpilti kraują, tačiau nebuvo laiko pasiųsti mėginį į laboratoriją, kad būtų nustatytas Rory kraujo grupė.

Ji nusprendė surizikuoti ir panaudojo šuns kraują, kad išgelbėtų gyvūną, žinodama, kad katinas akimirksniu nugaiš, jeigu jam bus perpiltas netinkamos grupės kitos katės kraujas.

K.Edwards paskambino savo draugei Michelle Whitmore, kuri sutiko, kad jos juodas labradorų veislės šuo Maci taptų kraujo donore, griebiantis kraštutinės priemonės Rory gyvybei išgelbėti.

Veterinarė sakė, jog anksčiau niekada nebuvo atlikusi tokios procedūros ir kad tokie perpylimai vykdomi itin retai.

„Žmonės galvos, kad tai itin rizikinga – iš tikrųjų taip ir yra – tačiau mums pasisekė, mes išgelbėjom jo gyvybę“, – K.Heller sakė dienraščiui „The New Zealand Herald“.

Kačių, kaip ir žmonių, kraujas būna skirtingų grupių, iš kurių dažniausios vadinamųjų A ir B tipų. Perpylus netinkamos grupės kraujo, dažniausiai pasireiškia smarki imuninė reakcija.

K.Edwards teigė, kad po šio incidento katinas atrodė nenukentėjęs ir kad jam nepasireiškė joks pašalinis šuniškas poveikis.

„Veterinarai tiesiog pranoko save. Neįtikėtina, kad tai suveikė, – džiaugėsi Rory šeimininkė. – Rory vėl jaučiasi normaliai, bet neturime katino, kuris loja ir atneša laikraštį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius