Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikusį gyvūną užtalžė žarstekliu

Vyriškis kaimyno katiną pasmerkė kankinamai mirčiai, savo poelgį teisindamas vien tuo, kad šis apdraskė jo užuolaidas. Dėl žiauraus elgesio su gyvūnu policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.
Katinas
Katinas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Biržų Agluonos gatvėje gyvenantis Gediminas Gučas, įerzintas apie jo katę ratus sukančio kaimynų katino Murziko, šį negyvai užtalžė žarstekliu, praneša „Lietuvos žinios“.

Penktą dešimtį baigiantis G.Gučas gyvena su senutėle motina ir kate. Vyriškis neapsikentė katės „kavalierių“ ir patykojęs vieną jų nudaigojo. Netrukus paaiškėjo, kad nuo jo rankos žuvo kaimyno katinas Murzikas.

Viena kaimynė džiaugėsi bent tuo, kad apie nužudytą katiną buvo pranešta policijai, ir vylėsi, kad pareigūnams įsikišus G.Gučas galbūt atsidurs belangėje. Jos teigimu, niekur nedirbantis vyras gyvena vien iš mamos pensijos ir ją terorizuoja, o G.Gučo keiksmų tenka klausytis ir greta jo gyvenantiems žmonėms.

Toje pat Agluonos gatvėje gyvenantis Povilas Prochorovas, kurio katiną užtalžė G.Gučas, neslėpė jau parašęs policijai pareiškimą dėl nukankinto katinėlio. Pareiškime vyriškis sakė nurodęs patirtą moralinę žalą, kurią įvertinęs 300 litų.

Katiną nukankinusio G.Gučo „Lietuvos žinių“ žurnalistei sutikti nepavyko. Kaimynų manymu, jis greičiausiai tūnojo pasislėpęs savo namuose. „Gediminas tik prieš mus, bobutes, ir dar prieš katinus drąsus, o šiaip jis bailys“, – sakė kaimynės.

Biržų policininkų teigimu, dėl žiauraus elgesio su gyvūnu policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Didžiausia už šį nusikaltimą numatyta bausmė – vieni metai nelaisvės. Jei teismas nuspręs, jam teks atlyginti ir gyvūno savininko patirtą neturtinę žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius