Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepagrįstai nušautų šunų atvejis Vilniaus oro uoste pateko į Susisiekimo ministerijos akiratį

2009 m. spalio 23 d., Vilnius. Gyvūnų globos tarnyba „Pifas“ specialiu raštu kreipėsi į Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerijos Ministrą Eligijų Masiulį, prašydama pavesti atlikti patikrinimą ir nustatyti, ar tikrai š. m. spalio 16 d. oro uosto apsaugos darbuotojai pagrįstai panaudojo šaunamąjį ginklą prieš gyvūnus. Taip pat gyvūnų globos tarnyba prašo nustatyti ar buvo išnaudotos kitos galimybės, siekiant pašalinti atklydusius šunis į oro uosto teritoriją, kaip specialių tarnybų iškvietimas, kurios atsakingos už benamių gyvūnų gaudymą ir kt.
Oro uosto atstovai teisinasi buvę priversti nušauti šunį, nes kaip tik tuo metu turėjo leistis du lėktuvai.
Oro uosto atstovai teisinasi buvę priversti nušauti šunį, nes kaip tik tuo metu turėjo leistis du lėktuvai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manome, kad oro uosto darbuotojai neišnaudojo kitų galimybių. Juk yra galimybę spręsti šią problemą šiuolaikiškesniais ir humaniškesniais būdais, įsigyjant ir atklydusių gyvūnų atžvilgiu naudojant šautuvą, užtaisomą laikinai gyvūną užmigdančiais vaistais. Tokiu atveju nereiktų žudyti gyvūnų, o būtų galimybė perduoti atklydusį gyvūną atsakingoms įstaigoms, siekti nustatyti gyvūno savininkus bei traukti juos atsakomybėn įstatymo nustatyta tvarka. Be to, iš įvykio vaizdo medžiagos matyti, kad nušauti gyvūnai, pagal jų buvimo vietą, nekėlė jokio pavojaus žmonių gyvybei ar sveikatai“, – teigė Gyvūnų globos tarnybos „Pifas“ direktorė Brigita Kymantaitė.

Šių metų spalio 19 d. vienos iš gyvūnų globos organizacijų internetinėje svetainėje pasirodė asmens pranešimas apie tai, kad spalio 16 d. (penktadienis) oro uosto teritorijoje apsaugos pareigūnai dienos metu, panaudodami šaunamąjį ginklą, nušovė du šunis, kurie buvo įbėgę į oro uosto teritoriją. Kartu su pranešimu buvo publikuojama nuotrauka su vietos vaizdu, kurioje buvo nušauti gyvūnai, teigiama pranešime spaudai.

B. Kymantaitė nuogąstauja ne tik dėl kitų gyvūnų, bet ir dėl oro uosto klientų bei personalo, kuris turi stebėti tokį susidorojimą su gyvūnais, gerovės. „Buvau šokiruota, kad tai ne pirmas atvejis, kai gyvūnus, priklydusius į oro uosto teritoritoriją, papraščiausiai sušaudo. Imsimės visų įmanomų priemonių užtikrinti, kad ateityje oro uosto darbuotojai spręstu šią problemą žmogiškesniais būdais, nei lengva ranka pakeliant šautuvą prieš bejėgį gyvūną. Tiek šiuo, tiek bet kuriais kitais smurto prieš gyvūnus, atvejais reikalausime, kad jie būtų ištirti iki pabaigos ir neteisėtai skausmą gyūnui sukėlę asmenys atsakytų už tai pagal įstatymą“, – teigė Gyvūnų globos tarnybos „Pifas“ vadovė.

Gyvūnų globos tarnyba „Pifas“ yra visuomeninė pelno nesiekianti organizacija, jungianti bendraminčius, kuriems rūpi gyvūnų gerovė. Tarnyba, remiama visuomenės, savo veikla siekia išspręsti humaniškais ir efektyviais metodais valkataujančių ir benamių gyvūnų problemą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius