Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netekusi savo šuns, argentiniečių šeima jį klonavo

Viena šeima iš Argentinos pasinaudojo klonavimo technologijomis, kad gautų genetinę savo numirusio šuns kopiją, pranešė. „El Comercio“
Auksaspalvis retriveris
Asociatyvinė iliustracija: šuniukas / „Fotolia“ nuotr.

Leidinio duomenimis, šis šeimininkų sumanymas jiems kainavo nuo 60 iki 100 JAV dolerių. Šuo vardu Antony numirė nuo senatvės, sulaukęs 17 metų. Klonavimo specialistai Buenos Airėse paėmė Antony epitelio ląstelių ir jas padaugino. Vėliau ląstelės buvo išsiųstos į vieną specializuotą laboratoriją Pietų Korėjoje, užsiimančią klonavimu.

Korėjiečiai specialistai išrinko klonavimui labiausiai tinkančias ląsteles ir jų genetinę medžiagą įskiepijo į neapvaisintos kiaušialąstės branduolį. Apvaisintą kiaušialąstę perkėlė į kalės gimdą, kurioje ir vyko vaisiaus vystymasis.

Šuniukas gimė liepos 13-ąją, tačiau apie sėkmingą klonavimo operaciją buvo pranešta tik šį pirmadienį.

Pasak mokslininkų, nors šuniukas, pavadintas Antony II vardu, genetiškai nesiskiria nuo Antony, o taip pat paveldėjo įvairius įgimtus bruožus, jo elgesys priklausys nuo aplinkos, kurioje jis augs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius